Flash News

Bota

Virus i ri në Kinë, Langya infekton dhjetëra persona

Virus i ri në Kinë, Langya infekton dhjetëra persona

Shkencëtarët po gjurmojnë një virus të ri, me prejardhje nga kafshët në Kinën lindore që ka infektuar të paktën disa dhjetëra njerëz.

Langya (LayV) u gjet në 35 pacientë në provincat Shandong dhe Henan. Shumë prej tyre kishin simptoma të tilla si ethe, lodhje dhe kollë.

Ata mendohet se e kanë marrë virusin nga kafshët. Nuk ka asnjë provë deri më tani që LayV mund të transmetohet mes njerëzve.

Studiuesit e zbuluan virusin kryesisht te gjinia femërore. Një nga studiuesit, Wang Linfa tha se rastet e LayV të gjetura deri më tani nuk kanë qenë fatale ose shumë serioze, kështu që "nuk ka nevojë për panik".

Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve tha se shkencëtarët vlerësojnë se tre në çdo katër sëmundje infektive të reja ose të shfaqura te njerëzit vijnë nga kafshët.

Kombet e Bashkuara kishin paralajmëruar më parë se bota do të shohë më shumë sëmundje të tilla me rritjen e shfrytëzimit të kafshëve të egra dhe ndryshimeve klimatike.

Të fundit