Flash News

Bota

Zelensky paralajmëron zyrtarët: Mos bëni publike taktikat ushtarake kundër Rusisë

Zelensky paralajmëron zyrtarët: Mos bëni publike taktikat

Presidenti Volodymyr Zelensky ka paralajmëruar zyrtarët ukrainas që të ndalojnë së foluri për fushatën ushtarake kundër Rusisë, duke thënë se lufta “definitivisht nuk ishte koha për kotësi dhe deklarata me zë të lartë”. Zelensky iu drejtua ashpër komandantëve ushtarakë dhe zyrtarëve shtetërorë.

"Sa më pak detaje konkrete të jepni për planet tona të mbrojtjes, aq më mirë do të jetë për zbatimin e atyre planeve të mbrojtjes. Duhet të ndjeni përgjegjësinë tuaj për çdo fjalë që thoni për atë që përgatitet shteti ynë në mbrojtje apo kundërsulm. Rregulli i përgjithshëm është i thjeshtë: lufta definitivisht nuk është koha për kotësi dhe deklarata me zë të lartë", tha Zelensky.

Vërejtjet e tij vijnë pasi një komandant i lartë ukrainas foli gjerësisht për planet për të çliruar qytetin jugor të Khersonit nga forcat ruse deri në fund të vitit.

Në një intervistë, gjeneralmajor Dmytro Marchenko foli për operacionet e Ukrainës për të çaktivizuar urat përgjatë lumit Dnipro të përdorura nga forcat ruse për të rifurnizuar njësitë e tyre në Kherson.

Të fundit