Flash News

Bota

Zgjedhjet e parakohshme në Itali, studimi: Koalicioni i djathtë drejt fitores

Zgjedhjet e parakohshme në Itali, studimi: Koalicioni i djathtë drejt

Blloku i ekstremit të djathtë është në rrugën e duhur për të fituar një shumicë të gjerë në të dyja dhomat e parlamentit në zgjedhjet kombëtare të muajit të ardhshëm në Itali, duke përfituar nga përçarjet midis kundërshtarëve të tij.

Aleanca konservatore kryeson sondazhet e opinionit përpara zgjedhjeve të 25 shtatorit. Në bazë të premtimeve të saj zgjedhore për ulje taksash dhe pensione më të larta, një fitore e aleancës konservatore mund të rëndojë financat publike të Italisë, ndërkohë që blloku do të pritet gjithashtu të godasë emigracionin e paligjshëm.

Një studim nga Instituti Cattaneo, bazuar në sondazhet e fundit, tregon se aleanca mund të zgjedhë 245 ligjvënës nga 400 në Dhomë dhe 127 nga 200 në Senat.

Blloku konservator përfshin “Vëllezërit e Italisë” të Giorgia Melonit, Ligën e krahut të djathtë të Matteo Salvinit, “Forza Italia” konservatore të Silvio Berlusconit dhe disa aleatë të vegjël të qendrës.

Qendra e majtë, e udhëhequr nga Partia Demokratike (PD) e Enrico Lettës, do të zgjidhte 107 ligjvënës në dhomën e ulët dhe 51 në Senat, ndërsa pjesa tjetër e vendeve do të ndahej midis partive jashtë këtyre blloqeve kryesore, evidentoi studimi.

Burimi: Euronews

 

Të fundit