Flash News

Bota

Zgjedhjet presidenciale. Numërohen 42% e kutive, agjencitë turke ndahen mes Erdogan dhe Kilicdaroglu

Zgjedhjet presidenciale. Numërohen 42% e kutive, agjencitë turke

Zgjedhjet në Turqi po priten me padurim nga qytetarët për të parë se cili prej kandidatëve do të dalë triumfues në fushë. Pas mbylljes së votimeve për balotazhin në Turqi dhe nisjes zyrtarisht të numërimit, kanë dalë në dritë edhe rezultatet e para deri më tani.

Agjencitë e lajmeve turke, Anka dhe Anadolu janë duke raportuar vijimësinë e numërimit të votave, por deri më tani numrat e tyre janë shumë të ndryshëm.

Anka i jep Kemal Kilicdaroglu epërsinë bazuar në 42% të kutive të votimit të hapura, me 50.87%, ndërsa Anadolu i jep Erdoganit një epërsi të madhe prej 57.09% kundrejt 42.91% të Kilicdaroglu, sërish bazuar në hapjen e 42% të kutive të votimit.

Përqindja të cilës i referohen të dyja palët ka të bëjë me 192,214 kuti votimi të numëruara deri më tani.

Të fundit