Flash News

Ditari i Maxhorancës

Diplomatët me “imunitet” në Shqipëri, Kodheli drejton gishtin nga Xhaçka: Të mos vonojë në zbatimin e ligjit

Diplomatët me “imunitet” në Shqipëri, Kodheli drejton

Në dhjetorin e vitit të kaluar, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë reagoi mbi shërbimin diplomatik në Shqipëri. Këshilli theksonte se një pjesë e diplomatëve të huaj qëndrojnë në vend edhe pasi mandate i tyre ka përfunduar, duke rënë ndesh me ligjin.

Të njëjtën gje ka pohuar kryetarja e Komisionit për Punët e Jashtme, Mimi Kodheli. Në një intervistë për “Pa Censurë” në RTSH, Kodheli kërkoi nga ministrja e Jashtme, Olta Xhaçka, të mos vonojë propozimet dhe emërimet e ambasadorëve të rinj.

Kodheli u shreh se ministria duhet të zbatojë ligjin përkatës si në vendet e tjera të botës, ku një ambsador duhet të pensionohet kur i mbaron mandate dhe të emërohet një tjetër.

“Për këtë duhet të pyesni Ministren për Europën dhe Punët e Jashtme. Ju me të drejtë thoni që ambasadorët duhet të ishin ndërruar kohë më parë. Shumëkujt i ka ardhur dita për pension, shumëkujt i ka ardhur dita për të lëvizur. Në fakt, është një ligj që duhet zbatuar. Të gjitha vendet e zbatojnë. Në kushte normale, për shumë arsye, një ambasador i një vendi normal duhet të lëvizë nga një vend dhe të shërbejë diku tjetër.

Është një ngërç që duhet të zgjidhet. Si komision i Politikës së Jashtme, jemi të gatshëm që të marrim në shqyrtim kandidatët për ambasadorë, sapo Ministria të mund të na i sjellë sa më shpejt propozimet, që ne, pastaj, t’i përcjellim opinionin tonë presidentit për të proceduar”, tha Kodheli.

Të fundit