Ditari i Maxhorancës

“Fokusi ynë, biznesi i madh”, Denaj bën bilancin e 8 viteve: Kemi ulur barrën fiskale

“Fokusi ynë, biznesi i madh”, Denaj bën bilancin e 8

Në konferencën e përbashkët me kryeministrin Rama me fokus Ekonominë, mbajti fjalën e saj dhe ministrja e Financave, Anila Denaj.

Denaj bëri një bilanc të punës së PS në këto 8 vjet, teksa shtoi se qeveria ka në plan të japë 2 miliardë lekë për biznesin e vogël për të dalë nga situata.

 “Nuk mund të lëmë pa përmendur se çfarë është bërë në 8 vite qeverisje, duke filluar nga tatimi mbi fitimin. Në 2013 bizneset kishin të njëjtën masë fiskale, përgjatë viteve, me një ulje në7%, më pas në 2016 më 0% për ata që kanë qarkullim deri në 5 milionë lekë, shkojmë në janar të 2021 me 0%. Të gjitha këto tregojnë se kjo nuk është qasje që ka nisur vetëm sot, por është nisur nga PS për bizneset e vogla. Është bërë fakt. Duke përfituar me masat fiskale, efektiviteti i masës është dukshëm në rritje. Në kontekst vlere, janë gati 2 miliard lekë, në 2021 do të jenë 0. E gjithë vlera prej 2 miliard lekë është në konsumin e biznesit të vogël, për të rritur konsumin. 2 miliard lekë për biznesin e vogël për të dalë nga situata. Bizneset e vogla janë rritur me vleftën që kanë pasur më parë. Fokusi është te biznesi i madh, tha Denaj.

Ditari politik

Të fundit