Ditari i Maxhorancës

"Fond prej 28 miliardësh për investim në Shqipëri', Rama ftesë kompanive evropiane: Na ndihmoni në zbatimin e planit

"Fond prej 28 miliardësh për investim në

Kryeministri Edi Rama ka marrë pjesë në Forumin “Europa Park” të mbajtur në Mynih. Gjatë fjalës së tij, veç krimit të organizuar ndërkombëtar, negociatave, Rama ka folur edhe për një investim prej 28 miliardësh, për energji, infrastrukturë dhe digjitalizim që pritet të bëhet në Shqipëri.

Kryeministri u bëri thirrje kompanive europiane që të ndihmojnë për të zbatuar këtë plan.

"Investuesit po bëhen gjithmonë e më të interesuar që të bëhen pjesë e rrugëtimit tonë, për shkak të legjislacionit mjaft të favorshëm dhe për shkak të bukurisë së vendit. Ne jemi mjaft të mirë pozicionuar për sa u takon burimeve natyrore. Jemi i vetmi vend që furnizohet me energji të pastër.

Ka një plan i cili u prezantua nga Komisioni javën e kaluar, i cili është një fond prej 28 miliardësh për investim në energji, infrastukturë dhe digjitalizim, është një mundësi e mirë, një shans i jashtëzakonshëm për t'u përfshirë kompanitë evropiane, apo gjermane, për t'u përfshirë, për të ardhur në rajon, e për të ndërtuar autostrada, infrastrukturën energjetike, atë të gazit-sjellësit, sigurisht edhe infrastrukturën digjitale.

Shpresoj fortë që do të gjejmë mënyra me qeverinë dhe kompaninë gjermane që do të na ndihmojë për të zbatuar këtë plan. Nëse ky plan do të zbatohet rajoni do të jetë në një pozitë krejt të ndryshme në dekadën e ardhshme", tha Rama.

Ditari politik

Të fundit