Flash News

Ditari i Maxhorancës

"Mos fluturojmë me barishte nga mbrapa", Ramës bëhet modest: 14 maji nuk është votë kënaqësie

"Mos fluturojmë me barishte nga mbrapa", Ramës bëhet

Teksa vijon turin e falënderimeve pas zgjedhjeve vendore të 14 majit, Rama nuk e ka kursyer as gjykimin ndaj të vetëve.

Nga Gjirokastra, Rama që me shumë entuziazëm priti rezultatet e 14 majit, u përpoq të tregohej modest kur tha se votat e marra në 14 maj nuk janë vota kënaqësie dhe as kënaqësie, por vota që tregojnë besimin ndaj Partisë Socialiste.

"Nuk është një votë kënaqësie, nuk kanë votuar për ne kaq masivisht se janë të kënaqur… këtë duhet ta kuptojmë shumë mirë nëse duam të mos fluturojmë siç thotë Tërmeti, ‘të mos fluturojmë me barishte nga mbrapa’. Duhet ta kuptojmë që njerëzit janë të pakënaqur, kjo është e vërteta sepse ka shumë gjëra për të mos qenë të kënaqur. Njerëzit kanë votuar sepse pavarësisht se janë të pakënaqur kanë akoma pritshmëri të lartë ndaj nesh dhe besojnë fort që vetëm ne mund t’i bëjmë gjërat që ata presin.

Kjo nuk është arsye të mbushemi me vetëkënaqësi dhe të ndihemi sikur kemi lumturuar njerëzit. Në duhet të ndihemi të sfiduar se na është hedhur një dorashkë nga një shumicë që po të shikoni votat, është shumica më e madhe që ka votuar PS", tha ai.

Rama shprehu kritika edhe për disa drejtues që sipas tij sillen si bajraktarë në zyrat e shtetit duke mos i trajtuar qytetarët njësoj.

"Kur mendoj se ne kemi në qytete tona akoma zyra shteti që ua përplasin derën njerëzve në fytyrë, që kemi akoma shërbime që janë larg dinjitozes, që kemi drejtues të shtetit që sillen si bajraktarë në zyrat e shteti, kjo votë më duket një besim i ekzagjerua ri njerëzve që ka brenda një rrezik shumë të madh që nëse nuk e shpërblejmë këtë besim, mund të na kthehet në goditje që askush nuk e imagjinon dot", tha ai.

Të fundit