Flash News

Ditari i Maxhorancës

Marrëveshja për emigrantët, deputetja e PS: Zgjat për një periudhë kohore 2-3 vjeçare

Marrëveshja për emigrantët, deputetja e PS: Zgjat për

Deputetja e Partisë Socialiste, Blerina Gjylameti deklaron se marrëveshja e Shqipërisë me Italinë për refugjatët do të zgjatet për një periudhë kohore 2 deri në 3 vjeçare.

Në një lidhje direkte për emisionin “Opinion” në Tv Klan, deputetja socialiste shprehet se emigrantët që do të hyjnë në Shqipëri do të jenë tranzit derisa të ju miratohet dokumentacioni për kalim në vendet e BE-së.

Blerina Gjylameti: Kjo është një marrëveshje që parashikon se do të jemi mikëpritës të 3 mijë emigrantëve gjatë periudhave të caktuara. Pra 3 mijë do të jetë gjatë një periudhe, ata largohen përsa kohë që ju miratohet dokumentacioni.

Blendi Fevziu: Sa kohë mund të zgjasë kjo marrëveshje: 1,2,3 vjet, apo nuk ka kohë?

Blerina Gjylameti: Kjo është për një periudhë kohore 2 deri në 3 vjeçare. Diskutojmë për një zgjidhje të një krize, nuk diskutojmë për një afat të papërcaktuar. Ndërkohë që është shumë e rëndësishme për të folur për pjesën e numrit. Ne mund të kemi një dëshirë për të mirëpritur më shumë emigrantë, por edhe mënyra si duhet të menaxhohet, që është tërësisht në pjesën e qeverisë italiane, janë të tilla që nuk mund të kemi një numër të lartë se sa 3 mijë.

Blendi Fevziu: Nëse marrim emigrantë për t’i integruar në jetën shqiptare, është një detyrim i yni ndaj botës dhe nuk kemi pse e bëjmë me pagesë, por përsa kohë që ne kryejmë një shërbim italian, i mbajmë tranzit, pse të mos i kërkojnë faturë financiare, ne nuk po integrojmë persona që ikin nga lufta, mizerja, nga shumë gjëra dhe jam absolutisht që t’i mirëpresim sepse e shoh që ka një ndjenjë anti-emigrante nga shqiptarët. Është trup që ta kemi ne që jemi 60% e popullatës emigrantë. Por ama ne po bëjmë një servis italian.

Blerina Gjylameti: Sa para paguhet Greqia për të bërë shërbimet mikpritëse? Nuk merr asgjë. Një vend që ka më shumë se 60% të qytetarëve që jetojnë në mbarë botën, të ketë këtë lloj diskutimi…

 

Të fundit