Flash News

Ditari i Maxhorancës

Çmimi i energjisë, qeveria merr kompetencat: Vendosim ne për aplikimin e fashës, jo ERE

Çmimi i energjisë, qeveria merr kompetencat: Vendosim ne për

Qeveria botoi sot në Fletoren Zyrtare, vendimin e propozuar prej saj dhe miratuar nga ERE, për aplikimin e fashës 800 kWh për energjinë elektrike.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjetikës, Belinda Balluku, tha se përgjegjësia e ERE-s mbaron në momentin kur pas shqyrtimit të fashës, e miraton. Ajo shtoi se është përgjegjësi e qeverisë të vendosë për aplikimin ose jo të saj.

“Fasha 800 kWh, kur shprehet ERE, shprehet për miratimin e çmimit, çdo kWh mbi 800 do kushtojë 42 lekë. Kjo është detyra e ERE. Ia bëmë kërkesën në muajin shtator dhe pasi e shqyrton vendosi ta miratojë, këtu mbaron fusha e përgjegjësisë së ERE. Qeveria shqiptare ka të drejtën nëse e aplikon apo jo fashën. Jemi të lumtur që ia kemi dalë për shkak të konsumit më të ulët që nuk e aplikojmë gjatë muajit tetor. ERE ka marrë vendim mbi çmimin, qeveria ka marrë vendim në shtator dhe vazhdon ta mbajë atë vendim për të mbrojtur konsumatorët”, tha Balluku.

Të fundit