Flash News

Ditari i Maxhorancës

Ministri Manja: Kush janë zyrtarët që do të përfitonin nga Amnistia Penale

Ministri Manja: Kush janë zyrtarët që do të përfitonin

Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja ka reaguar pas akuzave të opozitës se ndryshimet në projektligjin për amnistinë penale janë bërë për të amistuar zyrtarët e lartë të korruptuar.

Në Reporter tv,Manja sqaroi se nuk bëhet fjalë për zyrtarë të lartë që përfitojnë nga kjo amnisti duke theksuar se projektligji mund të përfshijë vetëm 3 apo 4 raste zyrtarësh të ulët apo të mesëm që gjithsesi do të përfundonin dënimin e tyre në qershor.

“Janë 3 apo 4 raste zyrtarësh të ulët e të mesëm që edhe nëse nuk përfitojnë nga amnistia në qershor lirohen sepse përfundojnë dënimin.

Absolutisht asnjë zyrtar i lartë i dënuar nga GJKKO nuk përfiton nga kjo amnisti. Amendamenti u jep mundësinë të uljes nga dënimi 1 vit burrave dhe 1 vit e gjysmë grave. Nuk përfitojnë nga amnistia të dënuarit nga GJKKO për korrupsion apo krim të organizuar. ”- tha Manja.

 

Të fundit