Flash News

Ditari i Maxhorancës

Puna e detyruar për studentët e mjekësisë, paralajmëron Rama: Do ta zgjerojmë edhe në degë të tjera

Puna e detyruar për studentët e mjekësisë, paralajmëron

Kryeministri Edi Rama është ndalur te ligji për studentët e mjekësisë, si dhe pezullimin nga ana e Gjykatës Kushtetuese të këtij ligji, duke e cilësuar si një vendim absurd.

Teksa ishte i pranishëm në Asamblenë e zgjeruar të Partisë Socialiste, Rama paralajmëroi se taktika që u ndoq me studentët e mjekësisë, do të ndiqet më gjerësisht në arsimin publik.

“Unë nuk i diskutoj vendimet e gjykatave, por pezullimi që i bëri Gjykata Kushtetuese kërkesës absurde së tyre për ta hedhur poshtë këtë gjë, është absurd. Është absurd dhe po e diskutoj vetëm se është pezullim

Duhet të fuqizojmë akoma më shumë atë që kemi nisur me mjekësinë. Gjëja që diskutuam sot është se si ka mundësi që studentët e mjekësisë nuk e kuptojnë se sa e thjeshtë dhe se sa e padiskutueshme është që merr falë kontributit të të gjithë taksa-paguesve një arsim që ty të kushton shumë herë më pak se sa i kushton shtetit dhe e vë në diskutim që për disa vite ti do u shërbesh këtyre njerëzve që kanë paguar taksa për ty, do u shërbesh këtyre prindërve dhe gjyshërve e jo të marrësh diplomën dhe të vraposh menjëherë në Gjemani.

 Ne këtë sistem do ta zgjerojmë. Në arsimin publik që e kemi shumë të favorshëm dhe jo aq larg kërkesave të Europës, do ta zgjerojmë. Ose është varianti tjetër që i kemi dhënë studentëve, do të ikësh që nesër dhe t’i kthesh kurrizin këtij vendi? Do paguash një tarifë tjetër, do paguash atë që kushton”,-tha kryeministri Rama.

 

Të fundit