Flash News

Ditari i Maxhorancës

Rama i thur lavde Erdoganit: Po të mos ishte ai, Shqipëria do të kishte më shumë vdekje gjatë Covid-19

Rama i thur lavde Erdoganit: Po të mos ishte ai, Shqipëria do të

Kryeministri Edi Rama ka marrë pjesë në forumin për Ballkanin në Bratislavë, ku nuk i ka kursyer kritikat për Bashkimin Evropian dhe lavdet për presidentin e Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.

Rama tha në fjalën e tij se në kohën kur shpërtheu pandemia COVID 19, BE nxitoi që të iguronte mbrojtje për veten, dukë lënë jashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

Rama tha se nëse nuk do të ishte Erdogan, në Shqipëri do të kishte më shumë viktima nga virusi. Teksa meritat ia dresoi Erdoganit, Rama e quajti një marrëzi mënyrën se si BE e menaxhoi situatën.

“Momenti më befasues i hendekut mes fjalimeve rutinë dhe asaj çfarë ndodhte ishte kur goditi pandemia. Kur të gjithë ne u izoluam tërësisht. Dhe pamë vendet e BE që nxitonin të ruanin veten brenda mureve të kufijve të tyre. Dhe kur erdhën vaksinat, bënë një shpërndarje të tyre skartoi tërësisht faktin që kishte 6 vende të rrethuar nga kufijtë e BE kishin po aq nevojë.

Ajo çfarë ndodhi ishte që ne si shqiptar, vrapuam të Turqia, Serbia te Kina dhe Rusia, Maqedonia te të gjitha me radhë, për të gjetur ndihmë për të shpëtuar jetët.

Nëse nuk do të kishte qenë për presidentin e Turqisë Erdogan, Shqipëria do të ishte përballur me shumë më tepër vdekje. Ndërkohë që BE kujdesej vetëm për veten e vet dhe u deshën shumë kohë që ata t’i kthenin sytë nga ne dhe pastaj situata ishte mirë se na dhanë shumë vaksina. Kjo ishte një marrëzi, por ishte realiteti”, deklaroi Rama.

Të fundit