Flash News

Ditari i Maxhorancës

Rama u “tërheq veshin” deputetëve: Debati në komisione të mos degradojë në “kush je ti, e kush jam unë”

Rama u “tërheq veshin” deputetëve: Debati në

Kreu i qeverisë Edi Rama ka kritikuar deputetët socialistë për gjuhën e përdorur në mbledhjet e komisioneve parlamentare. Ai u ka kërkuar që të vetëpërmbahen dhe të mos bien pre e provokimeve.

Rama iu tha socialistëve se duke nisur nga muaji shkurt do të mbahen dëgjesa të deputetëve me ministrat, në mënyrë që ligjvënësit të njihen me planet e ekzekutivit, ndërsa kabineti qeveritar me ankesat e deputetëve.

“Së fundi, një vërejtje që edhe e kuptoj vështirësinë, të gjithë duhet të përmbahen dhe të përmbajnë njëri-tjetrin në Komisione Parlamentare, që puna në sy të publikut me orë të tëra dhe përballë provokatorësh e agjitatorësh të mirëstërvitur, por së fundi edhe pak të lajthitur, për shkak të shpërthimit të bravave e vareve, të degradojë në “kush je ti, e kush jam unë”.

Ka pasur dy apo tre raste, të cilat kanë qenë për të ardhur keq dhe nuk na ndihmojnë fare ta përmirësojmë sado pak pozicionin e politikës në sytë e njerëzve. Duke filluar nga shkurti dua të filloj një cikël dëgjesash me deputetët në komisione, ku ministrat t’i përgjigjen deputetëve për të gjitha ankesat dhe kërkesat, ndërkohë që deputetët nga ana tjetër të njihen me planet dhe hapat që do të hidhen nga qeveria”, tha Rama.

 

Të fundit