Flash News

Ditari i Opozitës

Çregjistrimi i grupit të Alibeajt, Kolegji Zgjedhor merr vendimin për ankimimin e Berishës

Çregjistrimi i grupit të Alibeajt, Kolegji Zgjedhor merr vendimin

Kolegji Zgjedhor ka rrëzuar kërkesën e Sali Berishës për çregjistrimin nga zgjedhjet lokale të 14 majit, të Partisë Demokratike me kryetar të komanduar Enkelejd Alibeajn.

 Gjithashtu, kërkohej që PD-ja të ishte pjesë e koalicionit opozitar “Bashkë Fitojmë” me siglën e të cilit do të garojnë kandidatët e dalë nga Primaret. 

Kolegji Zgjedhor është organi më i lartë vendimmarrës që vendos për këto kërkesa dhe do të thotë se edhe vendimi i tij është përfundimtar dhe grupi i Alibeajt do të jetë ai që do të përfaqësojë PD-në në këto zgjedhje.

NJOFTIMI I PLOTË:

Në bazë të nenit 158/3 të Kodit Zgjedhor, me shumicë votash vendosi rrëzimin e kërkesë padisë, shpenzimet gjyqësore siç janë bërë. Ky vendim është i formës së prerë dhe ndaj tij nuk lejohet ankim. Vendimi  u shpall sot më 27.03.203.

Të fundit