Ditari i Maxhorancës

Shpallja “non-grata” e Berishës, Rama për VOA: Nuk ka më monument të parrëzueshëm të së shkuarës

Shpallja “non-grata” e Berishës, Rama për VOA: Nuk ka

Kryeministri Edi Rama ka folur për herë të arë pas shpalljes “non-grata” të ish-liderit të PD-së Sali Berisha. Në një intervistë për VOA, Rama deklaroi se ky është një fakt se “asnjë momunemt i së shkuarës nuk është i parrëzueshëm”.

“Flet vet Sekretari i Shtetit në këtë rast dhe mendoj që çdo prononcim në këtë drejtim do të politizonte edhe më shumë një fakt, i cili nuk ka nevojë për koment, një fakt që është në sytë e gjithë shqiptarëve, jo sot, por prej vitesh e vitesh, një fakt që tregon se Shqipëria ka hyrë në një fazë të re dhe se nuk ka më asnjë monument të parrëzueshëm të të shkuarës së korrupsionit dhe të pengimit të demokracisë”, është shprehur Rama.

Sa i përket marrëdhënieve me Kosovës, Rama theksoi se marrëdhëniet nuk janë në pikën më të ulët, por është vetëm një ndryshim opinionesh lidhur me nismën “Open Balkan”.

“Nuk mendoj që marrëdhëniet me qeverinë e Kosovës janë në një pikë të ulët. Mendoj që ne jemi në një marrëdhënie normale. Natyrisht që marrëdhënia mes qeverisë së Shqipërisë dhe qeverisë së Kosovës ka një potencial të jashtëzakonshëm dhe asnjëherë nuk është mjaft të thuhet që është e mirë, pasi mund të jetë gjithmonë më e mirë. Patjetër që kemi një div ergjencë lidhur me Nismën e Ballkanit të Hapur, por kjo është një divergjencë që, në këndvështrimin tim, nuk është një arsye për të pasur një problem në marrëdhënie, por është një arsye për të diskutuar qetësisht dhe për ta trajtuar me argumenta dhe me respekt reciprok,” tha Rama.

Të fundit