Flash News

Ditari i Maxhorancës

Rama shpërfill mospjesëmarrjen rekord më 14 maj, 'fajëson' kritikët për eksodin e të rinjve

Rama shpërfill mospjesëmarrjen rekord më 14 maj,

1.25 milionë shqiptarë nga 3.65 milionë shtetas me të drejtë vote ushtruan të drejtën e tyre në zgjehdjte vendore të 14 majit. Pjesëmarrja ishte 38.22% duke shënuar një rekord të ri historik, si mospjesëmarrja më e lartë, karahasuar me vitin 2007 kur ishte 46%.

E megjithatë këto shifra duket se nuk kanë rëndësi për kryeministrin Edi Rama, i cili nga foltorja e Kuvendit e konsideroi 14 majin si një triumf historik që u mbështet nga të gjithë shqiptarët.

Sipas kryeministrit, faji është i opozitës dhe kritikëve të cilët braktisjen masive të vendit nga të rinjtë e shohin te qeveria, kur në fakt sipas tij, arsyeja e braktisjes duhet kërkuar tek intepretimi që i bëhet situatës në Shqipëri.

“Shqiptarët nuk na kanë braktisur të gjithë ne shqiptarët kanë braktisur një pjesë nga ne. Shqiptarët jo vetëm që nuk na kanë braktisur por na kanë mbështetur më shumë se më parë. Kjo bëhet edhe më e rëndësishme kur kemi parasysh se nuk është një fenonem i zgjedhjeve vendore. Në zgjedhjet vendore dihet botërisht, partitë e mëdhaja bien, dhe partitë e tjera rriten te votat për subjektin politik. Braktisësit e të gjitha moshave, përfshirë dhe të rinjtë, kërkojeni te mënyra si e kuptoni këtë vend, si e lexoni Shqipërinë, si e interpretoni situatën në Shqipëri”, deklaroi Rama.

Të fundit