Flash News

Ditari i Maxhorancës

Socialistët kallëzojnë në Prokurori audituesin e KLSH, e akuzojnë se refuzoi të dëshmojë në komision

Socialistët kallëzojnë në Prokurori audituesin e KLSH, e

Deputetët socialistë, anëtarë të Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me shërbimet publike të sterilizimit dhe të Check-up në shëndetësi kanë depozituar një kallëzim në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë, për Bexhet Zeqiri, me detyrë auditues pranë Kontrollit të Lartë të Shtetit.

Deputetët e akuzojnë Zeqirin se ka refuzuar të dëshmojë në komision.

“Gjatë seancës së pyetjeve dhe konkretisht gjatë pyetjeve të realizuara nga ana e Zv/Kryetari i Komisionit, në shkelje të parashikimeve të Kodit të Proçedures Penale, .z Zeqiri refuzoi në mënyrë të perseritur që të dëshmojë, pavarësisht vënies në dijeni për detyrimin e tij ligjor për të dëshmuar dhe dhënë shpjegime për punën e tij para Komisionit Hetimor Parlamentar”, thuhet në shkresën dërguar organit të akuzës.

Në vijim të shkresës, deputetët shtrojnë edhe argumentat se pse audituesi i KLSH, sipas tyre, ka konsumuar një vepër penale.

“Nisur nga tërësia e fakteve dhe rethanave të cituara më sipër, vlerësojmë se ka të dhëna për fillimin e ndjekjes penale ndaj shtetasit të kallëzuar z. Bexhet Zeqiri, si i dyshuar për kryerjen e veprës penale të “Refuzimit për të dëshmuar” parashikuar nga neni 307 i Kodit Penal. Kjo është hera e parë që një deshmitar i thirrur në Komisionin Hetimor, refuzon hapur t’i përgjigjet pyetjeve të bëra nga ana e Komisionit, duke shënuar një rast të rrezikshëm për autoritetin e veprimtarisë së një komisioni parlamentar dhe produktit të tij. Ky rast hap rrugën e refuzimit për të deklaruar nga deshmitari i thirrur nga ana e komisioneve hetimore, duke dëmtuar në thelb jo vetëm reputacionin e këtij instrumenti parlamentar, por duke krijuar premisa për të dështuar punën e komisionit në marrjen e një prove kaq të rendësishme, siç është dëshmia”, citohet në shkresë.

Bashkë me kallëzimin, duputetët kanë vënë në dispozicion edhe një CD me materialet filmike të seancës, si dhe shprehin gatishmëri për të dhënë sqarime shtesë sapo të thirren nga organi i akuzës për këtë çështje.

Të fundit