Flash News

Ditari i Maxhorancës

U konsultua me Vuçiçin për draftin? Përgjigjet Rama

U konsultua me Vuçiçin për draftin? Përgjigjet Rama

Kryeministri Edi Rama njoftoi sot Draftin e përgatitur nga ai për Asosacionin e komunave në veri të Kosovës.

Rama tha se drafti e ka përgatitur pa u konsultuar me kryeministrin Albin Kurti. I pyetur nëse ka marër mendim nga Vuçic, Rama tha se nuk e ka bërë as për njërën palë as për tjetrën, por për Kosovën.

“Nuk është detyra ime të konsultoj asnjërën as tjetrën palë. Pozicioni i të qenurit kryeministri i Shqipërisë e bën edhe më të vështirë këtë sepse vetvetiu jam palë dua apo nuk dua unë. Drafti është neutral, nuk është bërë as për njërën edhe as për tjetrën por për Kosovën në radhë të parë. Për mua është Kosova mbi çdo gjë në këtë rast. Jam këtu për Kosovën, as për njërin as për tjetrin, as për veten time. Si kryeministër i Shqipëriasë që sheh se si një pjesë e kombit tim po hyn në një kurs përplasjeje me atë që e lartësuan kombin tim si asnjëherë më parë dhe që hodhën bomba për kombin tim, unë e ndjej detyrë ndaj kombit tim t’i them këto fjalë”, theksoi Rama.

Të fundit