Flash News

Ditari i Maxhorancës

Çuçi habit zyrtarët britanikë: Shqiptarët janë të zgjuar dhe manipulojnë sistemin kudo në Evropë

Çuçi habit zyrtarët britanikë: Shqiptarët janë

Ministrat shqiptarë kanë pranuar se qytetarët e tyre që vijnë në Britani me gomone po ‘manipulojnë sistemin'.

Një delegacion nga Tirana mbështeti dje legjislacionin e kryeministrit Rishi Sunak për të trajtuar krizën e Kanalit. Një takim i nivelit të lartë u dëgjua se kishte një përpjekje të vazhdueshme nga shtetasit shqiptarë për të shfrytëzuar ligjet e imigracionit në Evropë – me Britaninë aktualisht një fokus kryesor, shkruan dailymail.

Sekretarja e Brendshme Suella Braverman u takua me ministrin e brendshëm shqiptar Bledar Cuci, i cili tregoi se bashkatdhetarët e tij 'po manipulonin me sistemin', tha një burim qeveritar.

Ata shtuan: 'Ministri tha se ai ishte një mbështetës i madh i projektligjit ndalo gomonet’ dhe ishte shumë i nevojshëm... Kjo do të sillte një ndalesë për bashkatdhetarët e tij që manipulonin sistemin e MB.'

Ai tha se shqiptarët ishin shumë të zgjuar dhe se ata gjejnë mënyra për të kapërcyer sistemet e vendeve dhe e kishin bërë këtë në të gjithë Evropën, në Francë dhe të tjera. Tani ata janë në Mbretërinë e Bashkuar dhe projektligji do ta ndalonte atë.'

Komentet e ministrit shqiptar vijnë pasi ambasadori në Britani pranoi se emigrantët nga vendi i tij po 'shtiren' si viktima të skllavërisë moderne.

Pothuajse 13,000 shtetas shqiptarë kaluan Kanalin me anije të vogla vitin e kaluar, nga vetëm 800 në 12 muajt e mëparshëm.

 

 

Të fundit