Flash News

Ditari i Maxhorancës

Votimi i Kodit të ri Zgjedhor, Gjiknuri: Nuk mund të prisnim 'Venecian', rrezikohej krizë kushtetuese dhe politike

Votimi i Kodit të ri Zgjedhor, Gjiknuri: Nuk mund të prisnim

Deputeti socialist Damian Gjiknuri foli për miratimin e Kodit të ri Zgjedhor. Ai tha për "Real Story" se, nëse prisnim opinionin e Komisionin e Venecias nuk do të kishim Kod Zgjedhor deri në Janar-Shkurt.

Sipas tij, rrezikohej një krizë kushtetuese dhe politike.

"Nëse do prisnim përgjigjen e Komisionit të Venecias, nuk do të kishim Kod Zgjedhor deri ne Janar-Shkurt. Rrezikohej një krizë Kushtetuese dhe politike. Presidenti Meta ka kohë që sillet si aktor politik. Ai e di shumë mirë që Shqipëria do të hynte në destabiltet dhe ai do të merrte rolin e babait të kombit dhe do përfitonte ai ose partia e tij. U nëpërkëmb çdo rekomandim i ODIHR për dëshirat e PD", tha Gjiknuri.

Të fundit