Flash News

Ditari i Maxhorancës

Zv.ministri i Infrastrukturës: Politika shqiptare ka dështuar të japë shpresë

Zv.ministri i Infrastrukturës: Politika shqiptare ka dështuar të

Zv.ministri i Infrastrukturës, Etjen Xhafaj thotë se politika shqiptare ka dështuar tek misioni për të shpërndarë shpresë sidomos tek të rinjtë, duke iu referuar largimit masiv.

I pyetur nga të rinjtë në emisionin “RinOn” në Euroneës Albania, Xhafaj tregon se a ka qeveria plan për parandalimin e largimit të rinjve, tha se plani ka nisur duke u zbatuar prej 2014.

“Ka nisur me reformën për Arsimin e Lartë dhe në disa sektorë. Ajo që nuk thuhet shpeshherë është se këtu ka një numër shumë të madh të kthyer nga emigracioni edhe pse kanë pasur mundësi që të punojnë jashtë”, tha Xhafaj.

Zv.ministri tha se duhet më tepër vëmendjen për përgatitjen e të rinjve për tregun e punës.

 


 

Të fundit