Flash News

Ditari i Opozitës

7 korriku/ Berisha ‘frymëzohet’ nga mbrojtja e teatrit: Të përgatitemi për një lëvizje të qëndrueshme të zgjatur

7 korriku/ Berisha ‘frymëzohet’ nga mbrojtja e teatrit: Të

Berisha: Nëse Skavica është kauzë lokale është edhe kombëtare. Kauza të mëdha të tjera që kanë të bëjnë me qenien tonë, kulturën, identitetin tonë janë po kaq evidente, u shemb teatri një simbol kombëtar ishte. U shemb kulla e Durrësit, ishte veneciane, apo otomane, ishte trashëgimi i etërve tanë cfarë do që të ishte.

Ajo kullë tregonte mbrojtje. U fol për universitetet, po shkretohen të gjitha. Pedagogët më thonë se si ka rënë numri i studentëve. Një mik më shkruan se në Mirditë këtë vit kanë hyrë në klasë të parë 110 fëmijë.

30% e gjedheve janë zhdukur dhe prite të vijë Ballkani i Hapiur, është fundi i fermerëve tanë. Vërshon pluhuri qumësht dhe ky është ushqimi për shqiptarët.

U fol për drejtësinë, Rama u thotë të huajve se kemi bërë reformë. Atë reformë të tij nuk pranon askush në botë ta bëjë.

Ajo reformë i privoi shqiptarër nga një e drejtë themelori të procesit gjyqësor. Rrafshohen qindra shtëpi si shtet bandit. Do i qëndrohet kontratës, do zbatohet ligji. Shteti ka arsye që prish por nuk mundet të prishë se klanet e drogës duan të ndërtojnë kulla, dhe jo pa dëmshpërblyer dëmin që të bën.

Dje protestonin fermerët se nuk kishin marrë dëmshpërblimin, e thotë ligji. kauzat janë pafund.

Secili nga ne do të dijë zgjidhjen. Zgjidhjen më të qartë e dha zoti Malko. Modeli, dy herë në 30 vite qytetaria jonë bëri gabimin e madh. 2 korrik në 1991 të rinjtë u vërsulen mbi muret e ambasadave. Nuk i ndoqëm. E dyta , lëvizja stoike qytetare e mbrojtësve të teatrit. Qëndresa e banorëve të Astirit. Kam thënë nëse teatri nuk binte do binte Rama. Sot Rama nuk do ishim duke numëruara këto kauza, por kaloi prape modeli, modeli është lëvizja qytetare që nuk ndalet deri në fitore. Të bashkuar në një lëvizje deri në realizimin e plotë të qëllimeve.

Në këtë bashkim nuk do nevojitet koha, rezultati do jetë më shpejtë. Duhet të jemi të përgatitur për një lëvizje të qëndrueshme të zgjatur. A ka mundësi të përgjigjet kauzave. Mundësia kryesore është zbatimi i ligjit. Kemi regjimin që nuk përfill asnjë ligj.

Të përgatitemi për modelin frymëzues që ndoqi lëvizja qytetare për teatrin. Ju siguroj se asgjë nuk do pengojë fitoren tonë. Ju bëj thirrje shqiptarëve të bashkohen në këto kauza, prapa tyre qëndrojnë padrejtësi të jashtëzakonshme, hajni të mëdha.

Të fundit