Ditari i Opozitës

Alimehmeti: Ju tregoj taksën që paguani në Tiranë, por s’e keni ditur që po e paguani

Alimehmeti: Ju tregoj taksën që paguani në Tiranë, por

Ilir Alimehmeti, kryesuesi i listës për Këshillin Bashkiak të koalicionit “Bashkë Fitojmë”, ka treguar për qytetarët taksën që kanë paguar, por nuk e kanë ditur që iu faturohej.

I ftuar në Syri Tv, Alimehmeti u shpreh se bëhet fjalë për taksën e infrastrukturës arsimore, që sipas tij është vendorus fshehtas në formë tallëse për qytetarët.

“A e dini ju se sa taksa paguani ju, që nuk e dini se i paguani? Do të ju them vetëm një taksë që e paguajmë vetëm ne qytetarët e Tiranës, asnjë qytetar tjetër, por e paguajmë vetëm ne, pavarësisht faktit, duhet paguar apo jo, çuditërisht vetëm ne e paguajmë që është; Taksa e arsimit.

Taksa e infrastrukturës arsimore, quhet me tallje edhe e përkohshme. Tani të përkohshëm në këtë jetë jemi të gjithë. Ndërkohë që 7 vite kaluan dhe më 23 dhjetor të 2022, si dhuratë për vitin e ri apo për krishtlindje si të doni ju, në vend të bonusit, e miratuan për 3 vite të tjera. Nëse ne nuk do të ndërrojmë në 14 maj, ne për 3 vite të tjera do të vazhdojmë të paguajmë një taksë të përkohshme, e cila për familjarët gjatë legjislaturës këto lekë do të ti marrë direkt nga xhepi.

Një taksë jo kushtetuese, e vendosur fshehtas, askush nuk e pa, askush nuk e di. Dhe këto është për familjarët, se për bizneset është mbi 1 milion e gjysmë", tha Alimehmeti.

Të fundit