Flash News

Ditari i Opozitës

Alimehmeti: Kjo është taksa që paguajmë në Tiranë, por nuk jemi në dijeni

Alimehmeti: Kjo është taksa që paguajmë në Tiranë,

Kryesuesi i listës për këshillin bashkiak të koalicionit ‘Bashkë Fitojmë’, Ilir Alimehmeti ka treguar se banorët e Tiranës, paguajnë një taksë që nuk e paguan askush në Shqipëri.

I ftuar në ‘A Show’ në SYRI TV, Alimeheti ka thënë se taksa e arsimit e vendosur në Tiranë është e paligjshme dhe anti kushtetuese.

A e dini ju se sa taksa paguani ju, që nuk e dini se i paguani?

Do të ju them vetëm një taksë që e paguajmë vetëm ne qytetarët e Tiranës, asnjë qytetar tjetër, por e paguajmë vetëm ne, pavarësisht faktit, duhet paguar apo jo, çuditërisht vetëm ne e paguajmë që është; Taksa e arsimit.

Taksa e infrastrukturës arsimore, quhet me tallje edhe e përkohshme. Tani të përkohshëm në këtë jetë jemi të gjithë. Ndërkohë që 7 vite kaluan dhe më 23 dhjetor të 2022, si dhuratë për vitin e ri apo për krishtlindje si të doni ju, në vend të bonusit, e miratuan për 3 vite të tjera. Nëse ne nuk do të ndërrojmë në 14 maj, ne për 3 vite të tjera do të vazhdojmë të paguajmë një taksë të përkohshme, e cila për familjarët gjatë legjislaturës këto lekë do të ti marrë direkt nga xhepi.

Një taksë jo kushtetuese, e vendosur fshehtas, askush nuk e pa, askush nuk e di. Dhe këto është për familjarët, se për bizneset është mbi 1 milion e gjysmë’, tha Alimehmeti.

Të fundit