Flash News

Ditari i Opozitës

Ankimimi i Berishës, KAS lë në fuqi vendimin e KQZ-së

Ankimimi i Berishës, KAS lë në fuqi vendimin e KQZ-së

Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve ka vendosur sot që të rrëzojë këreksën ankimore numër 36 të paraqitur nga Partia Demoktarike me përfaqësues Sali Berishën.

 Kështu është lënë në fuqi zbatimi i vendimit të KQZ për regjistrimin e PD me kryetar të komanduar Enkelejd Alibeajn si subjekt zgjedhor në zgjedhjet lokale të 14 majit.

Ankimimi ishte depozituar në KAS pak ditë më parë dhe PD e Berishës kërkonte kundërshtimin e vendimit të KQZ që kishte regjistruar për zgjedhjet e 14 majit, PD e Enkelejd Alibeajt në cilësinë e kryetarit të komanduar.

NJOFTIMI I PLOTË:

Pranë Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, për llogari të Kolegjit Zgjedhor Gjyqësor, është paraqitur për shqyrtim çështja me:

PADITËS: Partia Demokratike e Shqipërisë
I PADITUR: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ).
OBJEKTI: Ndryshimin e Vendimit nr.27, datë 16.03.2023 të Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS), në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, duke vendosur:
1. Detyrimin e Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve, të çregjistrojë subjektin “Partia Demokratike”, e regjistruar me nënkryetarin z.Enkelejd Alibeaj, në cilësinë e kryetarit të komanduar;
2. Regjistrimin e Partisë Demokratike të Shqipërisë, të përfaqësuar nga Kryetari z.Sali Berisha, si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023;
3. Rregullimin e pasojave duke detyruar Komisionerin Shtetëror të Zgjedhjeve, të përfshijë subjektin Partia Demokratike e Shqipërisë të përfaqësuar nga Kryetari z.Sali Berisha, si pjesë e Koalicionit “Bashkë Fitojmë”, koalicion i regjistruar nga KSHZ me vendimin e datës 18.03.2023.

Për dijeni, Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS), në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, me Vendimin nr.27, datë 16.03.2023, objekt i padisë së mësipërme, ka vendosur:

“1. Rrëzimin e kërkesës ankimore nr.33 të ankuesit “Partia Demokratike”, përfaqësuar në seancë nga z.Ledio Nuraj dhe z.Franci Nuri;
2. Pranimin e pjesshëm të kërkesës ankimore nr.32 të ankuesit “Partia Demokratike”, përfaqësuar në seancë nga z.Indrit Sefa;

Të fundit