Flash News

Ditari i Opozitës

Auditi për lobimin rus, Berisha: Asnjë qindarkë ruse nuk ka hyrë apo ka dalë nga arka e PD

Auditi për lobimin rus, Berisha: Asnjë qindarkë ruse nuk ka

Komisioni i Auditit të Partisë Demokratike i ngritur për të hetuar nëse brenda patisë ka ‘shenja’ të parave ruse të marra nga Lulzim Basha, ka dalë sot me një raport përfundimtar.

I njoftuar më herët nga kryetari i partisë, Sali Berisha, komisioni ka bërë auditimin e të gjith apasqyrave financiare dhe raporteve përkatëse të cilat janë depozituar në KQZ.

Sipas kryetares së komisionit, Ledina Mandija, se nga verifikimet e kryera nuk ka asnjë gurmë të parave ruse në PD.

“Grupi i Auditit ka filluar punën e tij duke draftuar një rregullore, duke përcaktuar dhe rregulla sa i përket mbledhjes së dokumentacionit, pasi në PD nuk kishte asnjë dokumentacion për të lehtësuar punën. Është vlerësuar dhe marrja e auditëve të pavarur ligjorë. Korespodenca më pas ka vijuar me prokurorinë, Gjykatën e Tiranës dhe KQZ-në, të cilët kanë vendosur në dispozicion dosjet e plota dhe po ashtu dhe pasqyrat financiare dhe raportet përkatëse të depozituara në KQZ. Në PD nuk ka ekzistuar një rregullore e Brendshme dhe nuk ka ekzistuar një bord financiar, referuar detyrimeve statutore.

Pagesat e rezultuara dhe të verifikuara nga ana e audituesve rezulton se është –paguar 25 mijë dollarë në favor në ‘Stoning Strategy’ në zbatim të kontratës. Është bërë pagesë 100 mijë dollarë. Nuk ka pasur asnjë lidhje formale me subjektin ‘Binata Trade. Nuk ekziston asnjë burim në lidhje me paratë ruse”, tha Mandija.

Berisha u shpreh se asnjë qindarkë ruse që ka marrë Lulzim Basha, nuk ka hyrë në arkën e PD-së. Kryedemokrati tha se me duke iu referuar edhe hetimeve të Prokurorisë që e morën Bashën të pandehur, nuk ka asnjë element të ri.  

“Normalisht, ajo nuk duhet të ndodhë sepse raporti ynë nuk ka asnjë element të ri krahasuar me dosjen e prokurorisë që hetoi dhe mbylli Edi Rama. Ne nuk kemi gjë të re, kemi vetëm këtë fakt, që PD nuk ka në arkën e saj një qindarkë të vetme të hyrë apo të dalë për 500 mijë dollarë të paguar nga Biniatta Trade, një kompani e zbulimit rus në Skoci, në emër të PD-së. Nuk ka. Ky është konkluzioni i raportit tonë. Këtë e ka ditur prokuroria, e ka dosja e prokurorisë, por prokuroria, e cila e vuri nën akuzë Lulzim Bashën për larje parash, e mbylli dosjen dhe mori peng Bashën”, tha Berisha.

Të fundit