Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha dhe Malltezi të arrestuar politik, si është hedhur SPAK nga dega në degë me urdhrin e Ramës

Berisha dhe Malltezi të arrestuar politik, si është hedhur SPAK

Vajza e kreut të PD-së Sali Berisha, Argita Malltezi ka publikuar fakte të reja që vërtetojnë që SPAK ka kaluar nga një akuzë në tjetrën për dosjen "Partizani" duke hetuar çështje të ndryshme që janë provuar të jenë të pabazuara.  

Në dokumenta shihet se fillimisht, hetimet u fokusuan në çështje si pronësia, ndërrimi i destinacionit nga kryeministri Edi Rama dhe letrat me vlerë, ku 90% e tyre janë paguar me para. Po ashtu, u konstatua se nuk kishte përfshirje në planin e përhapjes.

Me dështimin e këtyre hetimeve, SPAK ka kaluar tani në hetimin e oponencës teknike dhe masave kundër zjarrit për një ndërtim të para 14 viteve. Malltezi theksoi se kalimi nga një çështje në tjetrën pa rezultate konkrete ngre pikëpyetje mbi efektivitetin dhe drejtësinë e hetimeve.

Sipas përkufizimit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Sali Berisha dhe Jamarbër Malltezi konsiderohen të burgosur politikë. Kjo situatë ngre pyetje mbi pavarësinë e sistemit gjyqësor dhe ndikimin politik në hetime dhe ndjekje penale.

Në konferencën e saj për media Malltezi thekoi se në kërkesën për zgjatje të hetimeve përtej periudhës 6-mujore, e cila aktualisht ka zgjatur mbi 3.5 vite, dhe në Raportin e Diligjencës 2-mujor me mijëra faqe, emri i Sali Berishës nuk përmendet askund. Kjo tregon se nuk ka veprime hetimore, dëshmi apo prova kundër tij.

Megjithatë, urdhri politik duket se prevalon mbi ligjin dhe arsyen, duke ngritur dyshime mbi drejtësinë dhe transparencën e procesit hetimor. Kjo situatë thekson edhe më shumë nevojën për një sistem gjyqësor të pavarur dhe të pandikuar politikisht.

Berisha dhe Malltezi të arrestuar politik, si është hedhur SPAKBerisha dhe Malltezi të arrestuar politik, si është hedhur SPAK

Dokumenta bashkëngjitur

Të fundit