Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha nga Kryesia e Kuvendit: Parlamenti është shndërruar në një aneks të Surrelit

Berisha nga Kryesia e Kuvendit: Parlamenti është shndërruar

Është mbledhur sot grupi i deputetëve të opozitës në Kryesinë e Kuvendit.

Kryedemokrati Sali Berisha nga kryesia e Kuvendit është shprehur se parlamenti është shndërruar në një aneks të Surrelit.

Berisha theksoi nevojën për t’u ngritur Komisionet Hetimore të cilat me transparencë duhet të pasqyrojnë vendimet e ministrave dhe kabinetit qeveritar.

"Parlamenti është shndërruar në një aneks të Surrelit, ka humbur çdo funksion si tempull i demokracisë së Shqipërisë, ndaj dhe deputetët e opozitës, në emër të popullit opozitar, qytetarëve që besojnë tek vlerat e demokracisë, që konsiderojnë pluralizmin motorrin kryesor të saj, që besojnë se ministrat, pushtetarët dhe cilido duhet të hetohen nga Komisionet Parlamentare me transparencë, duhet të pasqyrohen e gjithë veprimtaria ligjore, apo antiligjore, kushtetuese apo antikushtetuese e tyre.

Një nen me rëndësi kapitale në Kushtetutë duhet të respektohet.

Ligjet, rezolutat, amendamentet e opozitës, duhet të përcillen në përputhje me procedurën parlamentare.

Sikundër kurrë ndonjëherë qeveria nuk mund të mendojë të caktojë përfaqësuesit e opozitës në Komisionet Parlamentare.

Këto janë kërkesat më themelore për të cilat deputetët e opozitës janë të vendosur në këtë beteja pa kthim gjer në fitoren e tyre."

Të fundit