Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha për Bashën nga Fieri: Mori vendime autokratike

Berisha për Bashën nga Fieri: Mori vendime autokratike

Ish-kryeministri Sali Berisha ka zhvilluar një takim me demokratët e Fierit ku e nisi fjalimin e tij me akuza ndaj ish-kreut të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, për të cilin tha se mori vendime autokratike, si dhe shkelmoi statutin e vullnetin e anëtarësisë demokrate.

Sipas Berishës, opozita është një parti e votës së lirë.

"Ish-kryetari i PD i lejoi vetes në mënyrën më autokratike, duke shkelmuar mbi Kushtetutën e partisë, statutin, duke shkelmuar edhe mbi ligjet e vendit, mbi vullnetin e anëtarësisë, i shprehur ky vullnet në Statut në forumet e saj. Mori vendime tërësisht autokratike, antidemokratike, mori vendime me të cilat nuk ndërtohet demokracia, të cilat në fakt në aparencë në mënyrë identike, nuk i marrin as partitë marksiste-leniniste, se edhe ato ndjekin një procedurë,"- tha Berisha nga Fieri.

"Nuk mund t’ia prekim ne lirinë. Ju e  patë si u bëmë ne, lëshonte komunikate, përjashtohet ky, ai, shkarkohet ky e shkarkohet ai, gjithçka bëhej në mënyrë të paligjshme. kurse ne u ngritëm së bashku kundër këtij arbitrariteti, ilegjitimiteti dhe çdo gjë që bëmë deri sot e bëmë bazuar në votën e lirë. Kjo ka rëndësi kapitale, nëse nuk jemi një parti e votës së lirë, ne do të ishim fatkeqësi kombëtare për vendin."

Të fundit