Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha publikon pamjet: Komisionerja e PS voton për qytetarin, operatori përdor kartat e identitetit

Berisha publikon pamjet: Komisionerja e PS voton për qytetarin, operatori

Kryedemokrati Sali Berisha ka publikuar sot pamjet nga Qendrat e Votimit ku janë kryer manipulime me votuesit.

Nga rezultatet e para, Berisha tha se në 6 qendra jën gjetur 240 ndërhyrje manipulative. Ndër to Berisha solli rastin e një qendre votimi në Kamëz, ku komisionerja e PS-së, Ilva Marku, voton në emër të votuesit.

Berisha tha se Marku është një militante e PS-së, ndërsa operatori Haxhi Guza voton duke përdorur disa karta identiteti.

Kryedemorkati tha se janë edhe raste të tjera të votave manipulative. Berisha theksoi se pjesa më e madhe e votuesve shëtitës numërohen në Tiranë.

Berisha: Do paraqesim rezultatet e para të shqyrtimit të veprimtarisë elektorale në 6 qendra votimi në Kamëz kundrejt 133 qendrave që ka kjo bashki. Kandidati ynë ka aplikuar dhe kërkon të marrë të gjitha videot e qendrave të votimit për të vërtetuar fenomenet antikushtetuese të votimit në Bashkinë e Kamzës. Në këto gjashtë qendra, janë gjetur 240 ndërhyrje manipulative në të cilat rasti i operatorit Haxhi Gusja, voton vetë me disa karta identiteti në qendrën e votimit 1577/1 në Valias.

Rasti i komisioneres së PS, Ilva Marku, e cila ngrihet dhe voton për votuesit. Kjo është një militante e thekur, një kriminele elektorale në qendrën e votimit. Rasti i operatorit Haxhi Guzja, voton vetë me disa karta identiteti në QV 1577/1 Valias i vjetër Kamëz.

Raste të tjera ku voton një person për 3 votues. Pra, kemi një seri videosh që do ua demonstrojmë, por ndërkohë edhe do ua nisim në emailet tuaja. Më parë u kam njohur ju dhe kam denoncuar publikisht mbi gjysmë milionë zgjedhës shëtitës fantazmë, të cilët po i veçojmë rreth pas rrethi.

Mund t’u them se, ju informoj se në rrethin e Tiranës, në Bashkinë e Tiranës, me një total prej 697 mijë votuesish, 102 mijë prej tyre janë votues shëtitës apo 15 përqind e votuesve të Tiranës. Pra, Tirana ka 1 të pestën e votuesve shëtitës, votues të cilët potencialisht kanë votuar më shumë se njëherë, ose janë dënuar me mosvotim.

E para është shumë më e mundshme sepse një investigim pilot i bërë nga emisioni investigativ Piranjat, gjeti siç e dini, drejtori i Erion Veliajt, kishte regjistruar në katër apartamente bosh, nga katër zgjedhës në çdo apartament apo pesë. Pra gjithsej i kishte mbushur me banorë që nuk ekzistonin, përkundrazi zgjedhës të sjellë nga zona të tjera pasi kanë votuar atje, për të hedhur votën për Erion Veliajn. Ky hetim po vazhdon dhe do të vazhdojë rreth për rreth, qendër për qendër, ne do bëjmë publike të gjithë këtë mekanizëm gjigant, shtesë manipulative të farsës elektorale maj 2023.

Të fundit