Ditari i Opozitës

Denoncimi i PD: Qytetarët e Tiranës paguajnë 17 % më shtrenjtë taksën e pastrimit, por kryeqyteti është i mbytur në plehra

Denoncimi i PD:  Qytetarët e Tiranës paguajnë 17 % më

Kryetari i Forumit Rinor të PD, Belind Këlliçi ka qenë ditën e sotme në njësinë nr. 4 në kryeqytet ku edhe ka akuzuar qeverinë për ndotjen e qytetit dhe ka folur sërish për temën e inceneratorëve.

Ai thotë se edhe pse taksat për pastrimin janë rritur, me proporcion të drejtë është rritur edhe papastërtia pasi qeveria transferon çdo vit në parajsat fiskale përmes sekserëve të tyre.

“Ndërkohë që tarifa e pastrimin ne kryeqytet rritet, me të njëjtin proporcion rritet edhe pisëllëku dhe papastërtia në kryeqytet. Ne jemi të vetëdijshëm sot dhe nuk ka shqiptarë që nuk e di, se mafia e plehrave e drejtuar nga Erion Veliaj, Edi Rama, Arben Ahmetaj, Banda e Lushnjes dhe elemente të Ndraghetës, transferon çdo vit në parajsat fiskale përmes sekserëve të tyre, Mërtirit dhe Zotos plot 11 milionë euro, tha Këlliçi.

Ndër të tjera ai shtoi se sëbasahku me të rinjtë e FRPD ka shkuar për të sensibilizuar dhe për të bërë detyrën e tyre si  qytetarë.

Deklarata e plotë:

Qytetarët e Tiranës paguajnë 17 përqind më shtrenjtë taksën e pastrimit, ndërsa qeveria jep qindra miliona euro për inceneratorët, por Tirana është e mbytur në plehra

Erjon Veliaj në vend që të pastrojë Tiranën, vë në lëvizje skemën mafioze të inceneratorëve. Detyrën që duhet të bëjë bashkia që merr taksat e bëjnë të rinjtë vullnetarë të FR

DEKLARATË E KRYETARIT TË FORUMIT RINOR TË PD, BELIND KËLLIÇI

Jemi sot në Njësinë nr 4 në kryqytet, në Tiranë. Kemi ardhur vullnetarisht me të rinjtë e Forumit Rinor, për të bërë në fakt detyrën që duhet të bëjnë Bashkia dhe Qeveria. Edhe pse në një rreze prej 70 kilometrash katrorë, qeveria ka planifikuar dhe po ngre tre inceneratorë të fuqishëm për të djegur plehrat e të gjithë Ballkanit, jo të Shqipërisë. Ju çdo ditë e më shumë po shihni që kryeqyteti dhe Shqipëria është e ndotur.

Kryeqyteti mbi të gjitha, është më i ndotur se kurrë më parë. Edhe pse deri tani janë paguar plot 70 milionë euro nga taksat e qytetarëve shqiptarë dhe taksapaguesve shqiptarë për këto tre inceneratorë, edhe pse qeveria planifikon të paguajë me qindra milionë euro këto tre inceneratorë, ne jemi këtu për t’ju treguar që, asgjë nuk është bërë për të pastruar qytetet tona dhe për të pastruar mbi të gjitha, kryeqytetin.

Jemi të vetëdijshëm se sot që ne flasim, nga taksat dhe tarifat e ndryshme të pastrimit, qytetarët e Tiranës i paguajnë pronarëve të inceneratorëve plot 51 mijë euro në ditë. Bashkia e Tiranës, vetëm për vitin 2020, deri në fund të këtij viti planifikon të mbledhë plot 2.2 miliardë lekë nga tarifa e pastrimit, me një rritje prej 17% me vitin e kaluar.

Ndërkohë që tarifa e pastrimin ne kryeqytet rritet, me të njëjtin proporcion rritet edhe pisëllëku dhe papastërtia në kryeqytet. Ne jemi të vetëdijshëm sot dhe nuk ka shqiptarë që nuk e di, se mafia e plehrave e drejtuar nga Erion Veliaj, Edi Rama, Arben Ahmetaj, Banda e Lushnjes dhe elemente të Ndraghetës, transferon çdo vit në parajsat fiskale përmes sekserëve të tyre, Mërtirit dhe Zotos plot 11 milionë euro.

Pra, ndërkohë që qytetarët dhe taksapaguesit e kryeqytetit paguajnë me dhjetra milionë euro në vit dhe qytetarët shqiptarë paguajnë dhe pritet të paguajnë me qindra milionë euro në vitet e ardhshme për këto inceneratorë, kryeqyteti dhe Shqipëria është më e ndotur se kurrë. Ne erdhëm sot vullnetarisht këtu për t’u sensibilizuar dhe për të bërë detyrën tonë si qytetarë.

Erdhëm me të rintjë për të pastruar një zonë, Njësinë Nr 4, një zonë të caktuar në Njësinë Nr 4 në kryeqytet, sepse e dimë fare mirë që videot 3D, montazhet që nxjerr Erion Veliaj dhe Edi Rama në facebook, nuk ndihmojnë në mirëqenien dhe jetesën në kryeqytet. Çdo ditë e më shumë do të jemi pranë jush, për t’ju treguar problemet reale që kanë kryeqytetasit në fakt, duke filluar nga papastërtia, nga plehrat, nga trafiku i bllokuar, nga kaosi që shkakton trafiku, nga zhurma akustike, nga ndotja e ambientit, nga smogu dhe ajri i ndotur dhe për t’ju treguar, se Tirana është kryeqyteti më i keqmenaxhuar sot në Ballkan. Shihemi në ditët në vijim!

Ditari politik

Të fundit