Flash News

Ditari i Opozitës

“E pengon Rama se ka marrë pushtetin juridik”, Berisha: Ligjet nuk e ndalojnë Belerin për të bërë betimin

“E pengon Rama se ka marrë pushtetin juridik”, Berisha: Ligjet

Kreu i PD, Sali Berisha deklaroi sot nga selia blu se Fredi Beleri nuk betohet dot si kryebashkiakm i Himarës pasi sipas tij pushtetin juridik e ka marrë kryeministri Edi Rama.  

“Absolutisht vetëm Edi Rama, sepse ligjet e vendit nuk e ndalojnë kurrë Belerin për të bërë betimin.

Dhe betimet janë bërë në këtë vend, jo një por disa, pavarësisht se kanë qenë të burgosur.

Është Edi Rama që ka marrë pushtetin juridik dhe nuk lejon të betohet.

Betimi i Belerit nuk kërkon vendim gjykate, nuk kërkon vendim prokurorie, kërkon urdhër administrativ nga ministri i Drejtësisë që ta shoqërojnë në sallën e mbledhjeve të bashkisë së Himarës ku të bëjë betimin.

Është ministria e Drejtësisë, është drejtoria e Përgjithshme e burgjeve, është gjithçka ekzekutive.

Për të mos thënë që organet e kontrolluara nga Edi Rama të drejtësisë, kanë pranuar si provë atë që me procedurë penale nuk pranohet si provë.

Pra, po e pengon Edi Rama. Nuk po kërkon Greqia asgjë tjetër, veçse zbatimin e ligjeve të vendit.

Po e bllokon për qëllimet më mafioze, është i harbuar, i tërbuar pas trojeve në Himarë”, u shpreh Berisha. 

Të fundit