Ditari i Opozitës

Edith Harxhi: Më hoqën nga Ambasada në Ankara, mendonin që isha agjente e MI6

Edith Harxhi: Më hoqën nga Ambasada në Ankara, mendonin që

E ftuar në emisionin “Zonë e Lirë”, ka qenë

Kandidatja për kryetare e Partisë Demokratike Edith Harxhi ka treguar se kur ka punuar në Ambasadën e Ankarasë, e kanë shkarkuar vetëm se mendonin që ishte agjente e shërbimit inteligjent MI6.

Sipas Harxhit ndërsa ishte e ftuar në Zonë e Lirë, ky qëndrim vinte pasi ajo kishte përfunduar studimet në Britaninë e Madhe dhe kishte një kompjuter që ishte i lidhur me internet, një gjë që ishte disi e pazakontë në vitet ’97.

Arian Çani:Takohesh me Yuri Kim?

Edith Harxhi: Po unë e takoj shumë shpesh.

Arian Çani: Ajo bëri 3 takime, bëri me Agronin, me Bardhin dhe me ty. E bëri me ty?

Edith Harxhi: Po është bërë gjë publike?

Arian Çani: Po si ka mundësi që nuk është bërë?

Edith Harxhi: Po sepse unë nuk i bëj takimet publike. Unë jam diplomate karriere, unë e di se kur takimet duhet të bëhen publike dhe kur nuk duhet. Unë takohem përditë me ambasadorë, përditë marr mesazhe nga ambasadorë, përditë takohem me ambasadorë, jo vetëm me Yuri Kim, por edhe me të tjerë shumë të rëndësishëm. Përditë flas me Kancelaritë e huaja.

Arian Çani: Bardh Kadillin e pyeta nëse është agjent i CIA-s, ka punuar me USAID, ai më tha e po të isha nuk do ta thoja.

Edith Harxhi: Më kanë quajtur një herë në ’97-ën kur më hoqën nga Ambasada e Shqipërisë në Ankara pa asnjë lloj justifikimi, më kanë quajtur agjente e Inteligjent Service, MI6 e anglezëve. Atëherë thoja me vete që o sa mirë do ishte sikur të kisha qenë, por arsyeja e vetme pse ma kishin vënë këtë nofke, ishte sepse kisha një kompjuter në vitin ’97 dhe kisha hapur internetin për herë të parë dhe interneti dukej çudi.

Unë isha në Ankara, por arsyeja pse më lidhnin me Inteligjent Service, ishte për arsye sepse unë sa isha kthyer nga studimet në Britaninë e Madhe. 

 

Të fundit