Ditari i Opozitës

Çështja McGonigal”, Salianji kërkesë SPAK e SHISH: Hetoni nëse Rama është i përfshirë

Çështja McGonigal”, Salianji kërkesë SPAK e SHISH:

Deputeti i PD, Ervin Salianji u është drejtuar institucioneve ligjzbatuese në vend me disa shkresa të shkëputura nga aktakuza e jurisë së madhe në ShBA, për ish zyrtarin e FBI, Charles McGonigal dhe akuzat për lidhjet e tij me kryeministrin shqiptar Edi Rama.

Në kërkesën e tij, Salianji theksoi se SPAK, SHISH dhe Ministria e Brendshme duhet të sqarojnë lidhjet e kryeministrit Rama me ish-zyrtarin e FBI.

“Nisur nga mosreagimi i institucioneve shtetërore, sot si deputet, i kam dërguar këto shkresa SPAK, SHISH dhe ministrisë së Brendshme, me dy agjencitë në varësi të saj, Policisë dhe Inteligjencës së MB.

I kam dërguar shkresa si indicie për të nisur hetimet që ish zyrtari i lartë i FBI do dalë në gjyq dhe do pyetet nëse i pranon që ka marrë para nga një ish punonjës i shërbimeve inteligjente shqiptare. Ky zyrtar mbulonte dhe Shqipërinë dhe akuzohet se ka marrë 225 mijë dollarë nga ish zyrtari i shërbimeve sekrete shqiptare dhe ka zhvilluar një sërë takuimesh me politikanë në Shqipëri.

Lidhjet janë mbajtur përmes ish zyrtarit të shërbimeve sekrete që ka pagua dhe për udhëtimet e tij në Shqipëri.

Duhet të ketë një hetim të plotë për të parë deri ku është përdorur për interesa të kryeminstrit kjo histori.

A ka nisur SPAK hetim zyrtar nëse po kur, nëse jo, faktet janë të mjaftueshme për të nisur hetimin e plotë për këtë çështje.

A ka pasur Mc Gonigal takime me anëtarë të SPAK apo BKH gjatë kohës që është krijuar? A ka zhvilluar ministri i Brendshem takim me McGonlgal?”, tha Salianji.

Çështja McGonigal”, Salianji kërkesë SPAK e SHISH:Çështja McGonigal”, Salianji kërkesë SPAK e SHISH:

Të fundit