Flash News

Ditari i Opozitës

“Familjarët e Ramës fitojnë qindra tendera!”, Berisha: Nëse s’votojmë ndryshimin, do thellojmë dramën

“Familjarët e Ramës fitojnë qindra tendera!”,

Kryedemokrati Sali Berisha është ndalur sot në Cërrik, ku ka prezantuar kandidatin e koalicionit “Bashkë Fitojmë”, Servet Duzha.

Gjatë prezantimit të kandidatit, ai u ndal sërish në akuzat drejtuar kryeministrit Edi Rama, që sipas tij familjarët e kryeministrin fitojnë tenderat, mes tyre edhe vajza e bashkëshortes, Linda Rama.

Ai tha se nuk dëshiron që ta përmendë këtë të fundit, duke shtuar se i bën thirrje që të mos marrë pjesë në tendera publik, pasi ligji nuk ia lejon këtë.

Teksa shprehet se po zhytemi çdo ditë e më shumë në skamje në varfëri, Berisha ka bërë thirrje që më  14 maj qytetarët të votojnë për kryetar bashkie, ata qe japing zgjedhje dhe kanë priotitet popullin.  

 

Familjarë të kryeministrit s’mund të marrin pjesë në tendera publik. Kjo nuk ndodh në një vend demokrati, sepse përdor influencën e kryeministrit për të përfituar me të padrejtë. Ndaj ligji i përjashton. Por Rama nuk e njeh këtë ligj. Thjeshtra e tij dhe unë e di që e ëma revoltohet me mua kur ia përmend, dhe nuk dua t’ia përmend, por i them zonjës hiqe të mos marrë pjesë në tendera, se nuk i takon të fitojë shumicën e tenderave për projektimet.  Këta nuk kanë kod, në këtë mënyrë ka një vjedhje të papërmbajtur të fondeve publike, ndaj ky ndryshim më 14 maj.

Ne po zhtemi çdo ditë e më shumë në skamje në varfëri, unë deklaroj këtu çdo qytetar i Cërrikut të mos votojë ndryshimin, për vazhdimësinë, këto 8 vite siguria dhe mirëqenia e qytetarëve nuk është ajo që ka qenë. Me rrogat e tyre qytetarët blejnë shumë më pak se 8 vite më parë. Të votojmë ndryshimin, përndryshe, vitin tjetër do shkojmë thellë e më thellë në skamje . Më 14 maj votojmë për kryetar bashkie, po këta janë zgjedhjet e jetës sonë. Zgjedhjet më të rëndësishme që nga 92.

Atëherë me votën tonë u ndamë me sistemin monist dhe nisëm rrugën e re, ne që ishim një nga tre kombet më të varfra të planetit arritëm të rreshtohemi në 2008 me kombet me të ardhura të mesme. Arritëm të jemi të parët në rajon me rroga mesatare. Lumenjtë e djersës suaj ishin ato, ishte dhe një administrim tjetër i parave tuaja dhe një vullnet i hekurt që qeveria të bënte gjithçka që kishte në dorë për të pakësuar varfërinë.

 Në ato vite shqiptarët lëvzinin, por nga 2007 në 2014 popullsia u rrit, me varfëri në zvogëlim, kishte shpresë. Çdo njeri e shikonte që vitet po vinin më të mira ën tërësi, sepse të ardhurat tuaja ju kthehshin ju, në rroga pensione, rrugë, shkolla, kanalizime, ujësjellësa. Pra kishte shpresë, Shqipëria ka potenciale të jashtëzakonshme. Kudo është një vend parajsë tokësore. Çfarë ndodhi këto vite. Pse u larguan nga Shqipëria 937 mijë shqiptar vetëm në Shengen, mbi 1 milion në të gjithë botën. U largua 35% e popullatës, lufta që ka dëmtuar më shumë shqiptarët ka qenë lufta botërore dheluftat ballkanike, 10% e popullatës u largua. Në këto 8 vite, janë larguar 33% e popullatës.”., ka thënë Berisha.

Të fundit