Flash News

Ditari i Opozitës

Gjekmarkaj: Shqiptarët po i dëbon qeveria socialiste, e cila arreston liderin e opozitës pa akuzë

Gjekmarkaj: Shqiptarët po i dëbon qeveria socialiste, e cila arreston

Nënkryetari i Parlamentit Agron Gjekmarkaj, u shpreh se asgjë nuk e pengon mazhorancën të bëjë rezoluta për çdo temë që të dëshirojnë, por nuk mjafton një “dyfaqësh” për të ndaluar korrupsionin.

Gjekmarkaj tha se opozita do të heqë nga karriget ata që sot po shkretojnë Shqipërinë.

“Mbi rezolutën antikorrupsion Nëse në vjeshtën e vitit 2013 do të kisha qenë në këtë sallë, me përgjegjësinë e deputetit ndoshta nuk do kisha patur paragjykime të mëdha për një rezolutë si kjo e sotmja.

Një herë mendoj i duhet besuar gjithkujt, sepse mosbesimi po shndërrohet në virus për shoqërinë tonë. Besimi është virtyt , vlerë shoqërore , tradhtia ndaj tij ves. Bartesit e perseritur të tij fajtor ndaj saj. Ju mund ta quanit edhe rezoluta e mirëqenies e mirëvajtjes e mirësisë kush po ju ndalon ?! Ju mund të bëni një rezolutë edhe për klimën globale, arinjtë polarë, pinguinët dhe vlerat ushqimore të krapit, i keni votat, bëjeni !

Ju po qeverisni kush ju ka penguar te mirë qeverisni mungesa e rezolutës?! Kush ju ka nxitur të vraponi nga skandali në skandal, nga hajdutëria ne hajdutëri, nga grabitja ne grabitje, ky tekst dy faqesh?!

Për ne që kemi jetuar në këtë vend prej 11 vitesh kjo iniciativë është paradoksi më sfidues, më cinik, më provokues kur keqqeverisjes na flasin për mirëqeverisje, kur të korruptuarit na ftojnë të bëhemi më të ndershëm, kur të padrejtët na thonë jeta jonë ka kuptim vetëm për drejtësi, kur të paditurit na akuzojnë për mungesë dijesh, kur tallavarexhinjet për mungesë sqime elitare?! Natyrisht duhet durim. Pasardhësit e atyre që të çonin në kamp përqendrimi, në depersonalizim, kufizim mendor e fizik, në inferioritet kombëtar nëse shfaqje iluzionin e Europes të japin leksione Europe, parabola integrimi me rezoluta të dizintegruara nga realiteti.

E vërteta zë rrënjë tek ndjesa. Shfaqni një herë të vetme humanizmin e pëndeses. Aty fillon konvertimi juaj në evropianë. Deri tani jeni jeniçerë të neokomunizmit.

Të paktën një prej jush të dalë ti kërkojë falje Europes dhe Amerikës me servilizmin që ju karakterizon kur ju duhet për gjithë atë pleh retorik që me dekada hodhën familjaret tuaj mbi ta, se jeni bij të dikujt, nipër të dikujt.

Ikni një herë të vetme, fshihuni nga krenaria kriminale e së shkuarës. Reflektimi mbi fajin është purifikues.

Hetuesit e komunizmit flasin për reformën ne drejtësi kjo mjafton si hije mbi te. Padronët e Kushtetutës e të institucioneve na flasin për harmoni e respektim të tyre kur sot Shqipëria të gjitha i ka formale, vetëm në letër. Ju mendoni se jeni individë?! Jeni vetëm biologjikisht edhe ju jeni letra në dorën e Padishahut.

Madje vendi ynë i ka në letër edhe të vërtetat e dhimbshme. Mbi to mazhoranca përçartet e qesh.

Shqipëria po boshatiset më shumë se shifrat zyrtare që japin. Shqiptaret po i dëbon Qeveria socialiste, Kryeministri, Edi Rama, keqeverisja që kurrë nuk bëhet mirë qeverisje, po i debojnë ministrat e tij me barkun lastik e kokën shinik, drejtorët e tyre dhe të tijet, kryebashkiakët zabërhan që hedhin miliona euro në fushatë për ti shumëzuar nga rrëmbimi i parasë publike, po i dëbon drejtësia e vonuar me 125 mijë dosje, të cilat kërkojnë 25 vjet për tu gjykuar, drejtësia, krahinore e korporative e cila arreston liderin e Opozitës pa akuzë, pa provë pa hetim”, deklaroi Gjekmarkaj.

Të fundit