Flash News

Ditari i Opozitës

Harta e re gjyqësore/ Xhixho: Dështim i paralajmëruar! Bie në kundërshtim me rezolutën e PE

Harta e re gjyqësore/ Xhixho: Dështim i paralajmëruar! Bie

Deputetja e Partisë së Lirisë Erisa Xhixho, ka deklaruar se harta e re gjyqësore, po rezulton një dështim.

Në një reagim në Facebook, Xhixho u shpreh se arsyet që një nismë e tillë është kundërshtuar nga PL që në fillim, kanë qenë mes të tjerash që harta e re kufizon aksesin në drejtësi të qytetarëve si dhe bie në kundërshtim me Rezolutën e Parlamentit Europian.

“Harta e re gjyqësore po rezulton një dështim i paralajmëruar! Ajo që paralajmëruan ekspertët, qytetarët dhe Dhoma e Avokatisë, tashmë është bërë realitet.

E kemi kundërshtuar me forcë miratimin e saj, duke theksuar që në krye të herës se:

 Harta e re gjyqësore kufizon aksesin në drejtësi dhe cenon rëndë të drejtën e qytetarëve për proces të rregullt, të shpejtë dhe të drejtë ligjor.

Kjo hartë bie në kundërshtim me Rezolutën e Parlamentit Europian, miratuar në 19 maj 2022

Harta Gjyqësore, e kundërshtuar nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit dhe pa asnjë konsultim real me grupet e interesit, është kthyer sot në makthin e qytetarëve dhe trupave gjyqësore.

 Kjo hartë e miratuar më forcën e kartonëve u ka shtuar shqiptarëve një tjetër dhimbje koke. Kohë dhe shpenzime të shtuara për një vend, ku 67% e qytetarëve jetojnë me më pak se 5 dollarë në ditë. Stok dosjesh që duhet të presin me vite, duke rritur rrezikun për vetëgjyqësi. Drejtësia nuk duhet të jetë luks!”, shkruan Xhixho.

Të fundit