Flash News

Ditari i Opozitës

I vetëm në garën e primareve, Boçi nga Elbasani: Sërish vota ka vlerën e saj

I vetëm në garën e primareve, Boçi nga Elbasani:

Kandidati i Partisë Demokratike në primaret për Bashkinë e Elbasanit, Luçiano Boçi ka deklaruar se edhe pse nuk ka rivalë, vota ka rëndësi.

Ai po ndjek nga afër procesin e votimit në Elbasan, për të cilin thotë se po vijon i qetë dhe pa incidente.

Boçi deklaroi se qytetarët presin që bashkia t’u kthehet atyre. Më tej theksoi se ky proces ka kthyer entuziazmin te demokratët.

“Unë sot jam kandidat i vetëm por edhe në rastin kur je kandidat i vetëm vota ka vlerën e saj dhe anëtarët e kanë shprehur këtë vullnet. Një pjesë kanë votuar. Jam i bindur që sanksionimi i votës së anëtarëve do sanksionojë edhe fuqinë e votës së qytetarëve që të zgjedhin përfaqësuesit e tyre në nivele të ndryshme. 

Ky proces duhet të jetë shembull edhe për mënyrën si duhet të votohet në Shqipëri. Njëherë te vetme votohet lirshëm, pa trysni dhe pa shitblerje të votës. Jemi në pjesën e bashkëpunimit dhe dëshirës për të mos flukse përplasjesh brenda strukturës së Partisë Demokratike.

Shoh entuziazëm brenda Partisë Demokratike. Edhe te ajo pjesë që janë me kokën menjëanë. Pritshmëritë ndihen edhe përtej zyrës së Partisë Demokratike. Nuk është çështje vetëm për atë që përfaqësoj por çështje e mënyrës si qytetari i Elbasanit e koncepton si duhet të drejtohet qyteti i tij dhe problemet që bashkëndajmë në këtë komunitet”, tha ai.

 

Të fundit