Ditari i Opozitës

"I'u shty aprovimi në listën e PD, Tritan Shehu: Isha përgatitur për çështje të tjera

"I'u shty aprovimi në listën e PD, Tritan Shehu: Isha
Ish-deputeti i PD, Tritan Shehu

Ish-deputeti i PD, Tritan Shehu, ka folur sërish pas vendimit të Komisionit të Vlerësimit të Kandidaturave, që e la në listën e përfaqësuesve duke i'u shtyrë aprovimi.

Në një intervistë për rubrikën ”Opinion”, Shehu shprehet se Komisioni i Vlerësimit vetëm diskuton dhe anëtarët e saj japin vetëm mendime.

Më tej ai shtoi se për Shehun, në PD vendosin organet statuore, duke nisur nga kryetari i partisë, kryesia dhe këshilli kombëtar.

Gjithashtu ai theksoi se votimi nga anëtarësia është determinues teksa ai t pret çfarë do të vendosin organet e PD për të.

”Të them të drejtën, isha përgatitur për çështje të tjera. Së pari, PD po përgatitet për fushatën. Ka filluar me një mënyrë të re, që ka elementë thelbësore për votimin e kandidatëve, që do jetë determinuese për përzgjedhjen.

Element thelbësor dhe ndryshim shumë i madh në këtë vit. Aktivizim i bazës së PD, aktivizimi i anëtarëve, strukturave periferike të PD, të gjitha bashkë për të qenë pjesë e vendimmarrjes. Tani do kalohet në elementë të tjerë. Siç thotë dhe statuti janë kryetari, kryesia, këshilli kombëtar, për të krijuar ekipin e përbashkët që do të çojë në fitore në 25 prill, e domosdoshme jo vetëm për PD, por për gjithë Shqipërinë.

Nuk dua të bëj komente për një procedurë të tillë, as merrem me mendimet që mund të kenë individualisht. Për mua organet vendimmarrëse, janë kryesia e partisë, kryetari dhe këshilli kombëtar, këto janë organet statuore. Vota e anëtarësisë determinuese.

Unë jam si të gjithë bashkë, jemi në pritje të vendimeve nga organet statuore. Gjithkush po përgatitet për përplasjen në 25 prill.

Nuk dua të hyj në komente. Shumë individë mund të japin mendime. S’merrem me mendime. Vendimet merren nga organet. E rëndësishme është t’i lëmë mënjanë diskutimet dhe vendimet. Të qëndrojmë në betejën elektorale, se është thelbësore. Është thelbësore që të jemi të bashkuar. Duke lënë mënjanë këto, dhe duke dalë nga intrigat.

Unë me kryetarin e partisë takohem vazhdimisht, flas për probleme, flas në mënyrë konstruktive duke pasur një respekt të fortë reciprok. Duke qenë i bindur se Basha do jetë kryeministër. Që do hapë çelësat e portës europiane, pasi është i vetmi që mund ta bëjë këtë punë të rëndësishme”, tha Tritan Shehu.

 

Ditari politik

Të fundit