Flash News

Ditari i Opozitës

“Jam këtu t’ju dëgjoj”, Këlliçi zgjedh një mënyrë të re komunikimi me të rinjtë dhe qytetarët e Tiranës

“Jam këtu t’ju dëgjoj”, Këlliçi zgjedh

Kandidati për kryebashkiak të Tiranës Belind Këlliçi zhvilloi një takim me të rinj e të reja, studentë dhe nxënës të Tiranës. Në vijim të turit “Jam këtu t’ju dëgjoj” u identifikuan problematikat e  ndryshme në territorin e Bashkisë Tiranë, si dhe gjenerimin e ideve për programin elektoral të kandidatit opozitar.

Turi i Dëgjimit synon të mediatizojë opinionet e banorëve të Tiranës dhe qëndrimet e tyre kritike ndaj performancës së Bashkisë, si kundërpeshë ndaj kontrollit mediatik dhe censurës që bashkia imponon prej 8 vjetësh nëpërmjet “kronikave të gatshme”. .

“Ky koncept që po zbatohet në fushatën e Belind Këlliçit shihet si domosdoshmëri, nisur nga fakti se Bashkia Tiranë kontrollon informacionin dhe vijon të ndikojë drejtpërdrejt politikat editoriale të shumicës dërrmuese të mediave në vend, të cilat e përdorin këtë institucion si burim të lajmit, ç’ka ka sjell deformimin e realitetit dhe anashkalimin e lirisë së shtypit.

Turi i Dëgjimit në Tiranë i jep mundësinë qytetarëve të jenë ata vetë burim informacioni dhe vlerësimi. Jo më larg se dje Këlliçi iu referua takimit të tij me të rinjtë si “Turi i Realitetit”, duke lënë të kuptohet se fushata e kundërshtarit të tij Veliaj dominohet nga propaganda dhe lajmet e rreme.

Në fushatat e kaluara kemi parë vazhdimisht abuzimin që bëhet me konceptin “dëgjesë publike”, ku qytetarë dhe ekspertë ftohen të dëgjojnë kryebashkiakun, ndërkohë që duhet të jetë e kundërta”, thuhet nw njoftimin e zyrës sw shtypit tw PD.

Këlliçi ka zgjedhur t’i japë zë dhe figurë shumicës së heshtur, për të inkurajuar qytetarët të shprehin lirshëm gjithçka që nuk janë lejuar ta bëjnë këto 8 vjet.

Përmbajtja e takimit me të rinjtë në këtë takim të rinjtë patën mundësinë të flasin për Tiranën që shohin çdo ditë, për trotuaret e munguara në brendësi të lagjeve, për hapësirat publike që u lejuan të kthehen në kafene, për transportin urban joefikas, për insfrastrukturën urbane dhe arsimore që rrit nivelin e stresit, etj.

Në shumë raste shqetësimet ishin të përbashkëta, Karta jofunksionale e Studentit, vonesat e shpërblimit monetar për studentët ekselentë, korrupsioni në ndarjen në konvikte, pasiguria që shkakton mungesa e ndriçimit publik, infrastruktura rrugore e munguar në shumë njësi të Tiranës. Të rinjtë e Tiranës kërkojnë që bashkia e tyre të ofrojë zgjidhje për problemet e jo t’i mohojë ato.

Të fundit