Flash News

Ditari i Opozitës

Këlliçi flet me shifra: Sa do t’i kushtojë buxhetit të Bashkisë transporti publik falas

Këlliçi flet me shifra: Sa do t’i kushtojë buxhetit

Transporti publik falas është një nga premtimet e mëdha të kandidatit të koalicionit opozitar ‘Bashkë Fitojmë’ për Bashkinë Tiranë, Belind Këlliçi.

I ftuar në ABC, Këlliçi tha se ky është një premtim real dhe se realizimi i këtij premtimi do t’i kushtojë Bashkisë së Tiranës vetëm 6.8% të buxhetit.

Paratë janë aty. Në buxhetin e Bashkisë së Tiranës. Është një buxhet i mjaftueshëm për problematikat që ka qytetit. Buxheti 240 milion euro, duke diskutuar me ekspertë të këtyre fushave, bazuar nga të dhënat që marr, një transport publik përdoret nga 200 mijë banorë dhe priten rreth 140 mijë bileta në ditë. 140 mijë bileta nga 40 lekë, kushtojnë 1.5 milion euro në muaj, 18 milion euro në vit, që i bie rreth 6.5% e buxhetit.

Unë gjykoj, diskutimi duhet të bëhet a shërben kjo nismë. Unë mendoj se kjo i shërben qytetit.

Një qytetar që banon në Laprakë, që punon në Sauk apo zonë tjetër, do ti duhet të marrë dy linja urbani në ditë vetëm në një rrugë, dhe mesatarisht i bie të harxhojë 43 mijë lekë në muaj. Ti kursesh një qytetari 43 mijë lekë është një ndihmë shumë e madhe duke parë rrogat.

Fondet janë, puna është si do përdoren” u shpreh Këlliçi.

 

 

Të fundit