Flash News

Ditari i Opozitës

Kryemadhi për bujqësinë: 200 mln euro në vit për fermerët, shqiptarët do të ushqehen 'made in Albania'

Kryemadhi për bujqësinë: 200 mln euro në vit për
Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi ka folur për situatën aktuale të bujqësisë dhe për zhvillimin e saj. Përmes një videoje të publikuar në Facebook, ajo thotë se shqiptarët që merren me bujqësi janë në kufijtë e mbijetesës.

Gjithashtu shton se rreth 80 % e të ardhurave shkojnë për ushqim. Kryemadhi thotë se LSI do të mbështesë fermeret shqiptarë, duke alokuar një fond prej 200 milionë euro në vit. Kjo me qëllim për të ulur kostot dhe për të nxitur prodhimin.

Ajo shton se do të mbrohet prodhimin vendas, me qëllim që kostot për qytetarët të jenë më të ulëta, ndërsa cilësia më e mire. Gjithashtu premton edhe për hapjen e vendeve të reja të punës.

 

Ditari politik

Të fundit