Flash News

Ditari i Opozitës

Kryemadhi: Taksat e larta dhe mungesa e subvencioneve kanë penalizuar bujqësinë

Kryemadhi: Taksat e larta dhe mungesa e subvencioneve kanë penalizuar

Kryetarja e LSI, Monika Kryemadhi akuzon qeverinë se ka lënë jashtë vëmendjes nga investimet Peqinin.

Gjatë një bashkëbisedimi me disa nga banorët e kësja zone, Kryemadhi thotë se Taksat e larta dhe mungesa e subvencioneve kanë penalizuar bujqësinë

“Nga eksperienca ime që kam pasur edhe më parë, peqinasit janë njerëz punëtorë, të cilët çdo ditë e më shumë i përkushtohen punës së tyre, tokës së tyre, ashtu sikurse edhe nga ana tjetër e kanë shumë të pamundur mbijetesën përsa i përket taksave të larta, mungesa e subvencioneve për ata që merren me bujqësi, por nga ana tjetër brenda qytetit problem është mungesa e rrugëve dhe infrastrukturës.

Pak para se të vinim këtu ishim në një kafe brenda në qytet, ku u takova me dy mësues rastësisht, ishin çift burrë e grua, të cilët po flisnin për problemet e arsimit dhe u shprehën se cilësia e mësimdhënies te fëmijët është shumë e dobët.

Sot është një ditë me diell, por bën shumë ftohtë, një nga ditët më të ftohta të vitit dhe balta ka ngrirë dhe nuk e ndjen në këmbë, por problemet janë të përditshme, por jo vetëm këtu në Peqin, por edhe në çdo cep të Shqipërisë, pavarësisht se fasada mund të jetë e ndryshme për shkak të ngjyrës, për shkak të zonës, për shkak të mentalitetit, por problematike është e njëjta: Taksa të larta, mungesa e vendeve të punës, paga të ulëta dhe të papaguara. Po ashtu kemi edhe mungesën e autoritetit të shtetit për ti ndihmuar qytetarët e saj”, u shpreh Kryemadhi.

Ditari politik

Të fundit