Ditari i Opozitës

Lidhja me McGonigal, Shehu: Rama e sheh veten në Lindje, të kishte dhënë dorëheqjen

Lidhja me McGonigal, Shehu: Rama e sheh veten në Lindje, të kishte

Deputeti demokrat Tritan Shehu ka folur rreth arrestimit t ëish-zrytarit të FBI-së Charles McGonigal dhe lidhjeve të tij me kryeministrin Edi Rama.

Në një lidhje direkte për “Kafe Shqeto”, Shehu u shpreh se çështja në fjalë përbën një skandal serioz dhe në një vend demorkatik kryeministri i cili gjendet përballë një situate të tillë, duhet të kishte dhënë dorëheqjen.

Shehu shtroi nevojën për ngritjen e një Komisioni Hetimor, teksa tha se qartazi Rama e ka drejtuar politikën e vet kah Lindjes.

"Padyshim kjo është një ngjarje shumë serioze dhe një skandal shumë serioz që duhet ndjekur me seriozitetin më të madh. Normalisht, në një vend demokratik, kryeministri që do ishte përballë një ngjarjeje të tillë duhet të kishte dhënë dorëheqjen dhe meqë kjo nuk ndodh , atëherë këtu duhet të kërkohet me padyshim që opozita të shtojë maksimalisht presionin e saj. Duhet kërkuar një komision hetimor për këtë çështje , duhet sensibilizuar oponioni publik dhe ndërkombëtar, sepse realisht kemi të bëjmë  me një situatë e cila krijon shumë probleme, cënon shumë elemente të tjerë të sigurisë kombëtare, të asaj që Shqipëria ka lidhje me qarqe të lidhura që shkojnë deri në Moskë.

Pra, kemi një politkë të tërë, pro–lindore që të çon në lindjen e këtij regjimi i cili shikon veten e tij në Lindje, sepse regjimet në Lindje jetojnë, mund të mbijetojnë, në Perëndim nuk kanë hapësira mbijetese sepse Perëndimi është një familje demokratike”, u shpreh Shehu.

Të fundit