Flash News

Ditari i Opozitës

Masakra e 14 majit/ Berisha kërkon hetim parlamentar për manipulimin zgjedhor

Masakra e 14 majit/ Berisha kërkon hetim parlamentar për manipulimin

Kryedemokrati Sali Berisha është shprehur se opozita do të kërkojë hetim parlamentar për manipulimin zgjedhor të zgjedhjeve të 14 majit.

Berisha gjatë fjalës së tij në grupin parlament gjatë ditës së sotme,ka thënë se qendra e votimit në burgun e Rrogozhinës është ngritur pa asnjë vendim, pa asnjë akt, pa asnjë procedure.

Ngritja e një qendër votimi në një vend të caktuar ka kushte dhe akte ligjore mbi të cilat bazohet. Qendra e votimit në burgun e Rrogozhinës është ngritur pa asnjë vendim, pa asnjë akt, pa asnjë procedurë. Është ngritur në një burgu që kishte vetëm 2 vetë dhe u mbush me urgjencë nga krimineli elektoral Ulsi Manja, vetëm e vetëm për të ndihmuar me vota kallp, kandidatin e PS-së.

Në burgun e Rrogozhinës u dërguar një Edmond, që do të dërgohet në skap si kriminel elektoral, i cili kërcënoi të burgosurin, se nëse ti nuk bind këta persona me emër, ti do të  përfundosh në burgun e regjimit special. Dhe në këtë mënyrë, të burgosurit përveç vëzhguesit u detyruan të firmosin votat e kërkuara. Por përsëri them këtu se qendra e votimit nuk është ngritur mbi bazën e vendimeve ligjore mbi të cilat ndërtohen qendrat e votimit. Është ngritur vetëm nga drejtori i burgut, që e kishte dhëndër këtë kandidatin socialist me Ulsi Manjën që është edhe krimineli elektoral në krye të drejtësisë shqiptare.

Në këtë mënyrë, ata morën, siç kanë marrë me dhjetëra mandate të tjera, vazhdojnë të marrin mandate të opozitës”, ka thënë Berisha ndër të tjerash.

Berisha ka thënë së kjo cështje do të shkojë deri në Strasburgu.

Krahas kësaj ne do të intensifikojmë përpjekjet tona në parlament për të qenë zëri i këtyre qytetarëve. Po dorëzojmë në parlament dhe është bërë gati, kërkesa për hetimin parlamentar të këtyre zgjedhjeve. Kjo betejë do të vazhdojë në parlament, Strasburg dhe në të gjitha frontet.

I gjithë potenciali ynë është në mbrojtje të votës. Është e domosdoshme dhe ndaj të dorëzojmë sa më shpejt, sot ose nesër. Këto zgjedhje duhet të hetohen. Dhunimi i tyre ka filluar 5 muaj më parë. Strategjia e dhunimit të zgjedhjeve u shpalos nga 1 janari e gjer sot, ditë për ditë dhe në mënyrë antiligjore. 

Hetimi parlamentar do u faktojë shqiptarëve me vërtetësi të gjithë shkallën e manipulimit, do u faktojë, do nxjerrë edhe njëherë në pah monumentin e zi, monumentin e turpit të blerjes së votës”, ka thënë Berisha.

Të fundit