Flash News

Ditari i Opozitës

Mbështetësit e tij sulmuan deputetët dhe gazetarët, Basha flet për 'debat konstruktiv'

Mbështetësit e tij sulmuan deputetët dhe gazetarët, Basha

Lulzim Basha ka reaguar pas dhunës verbale, shrjeve dhe ofendimeve që mbështetësit e tij bënë ndaj deputetëve demokratë dhe gazetarëve.

Basha i kursen fillimisht kritikat për dhunën, teksa shkruan në Twitter se debatet në mbledhjen e Kryesisë ishte një shenjë reflektimi që ka nisur në parti.

Ai shton më tej se dënon e refuzon çdo përpjekje për tensionim, kur në fakt ishin simpatizantët e tij ata që tensionuan situatën dhe kërcënuan deputetët demokratë.

“Fryma e debatit konstruktiv me të cilën Kryesia e PD debatoi për më shumë se 8 orë për gjetjen e rrugës më të mirë në funksion të riorganizimit të PD, është shenjë e qartë e një reflektimi të thellë që ka nisur brenda familjes tonë politike. Nuk ka gjë më demokratike se mendimet e ndryshme në një forum politik. Debatet dhe mendimi ndryshe duhen respektuar nga të gjjthë. Vlerat demokratike që na drejtojnë në këtë rrugëtim të vështirë për ne demokratët nuk mund të cënohen nga asnjë individ. Refuzoj dhe dënoj me forcë çdo përpjekje për tensionim që ushqen kulturën e vjetër politike të baltës dhe shantazhit me të cilën jemi ndarë njëherë e mirë dhe që duhet lënë pas”, shkruan Basha në Twitter.

Të fundit