Flash News

Ditari i Opozitës

Seanca në Kuvend/ Opozita kërkon mocion me debat për raportin e DASH

Seanca në Kuvend/ Opozita kërkon mocion me debat për raportin e

Deputetët e opozitës kanë depoztiar në Kuvend një kërkesë për ndryshimin e rendit të ditës në seancën plenare të Kuvendit.

Deputetët demokratë kërkojnë mocion me debat për raportin e fundit të publikuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit. Deputetët kërkojnë që debati të jetë me kohë të pakufizuar, ku çdo deputet të ketë një kohe miminalisht prej 10 minutash për të diskutuar.

Mangësitë me pavarësinë dhe integritetin e gjyqësorit; mungesa e mediave të pavarura; dhe korrupsioni i vazhdueshëm në qeverisje, në organet e zbatimit të ligjit dhe në institucionet lokale, ishin problemet kryesore në Shqipëri gjatë vitit të kaluar, sipas raportit të Departamentit amerikan të Shtetit.

Ndonëse kushtetuta parashikon një gjyqësor të pavarur, “presioni politik, frikësimi, korrupsioni dhe burimet e kufizuara e penguan gjyqësorin të funksiononte plotësisht, në mënyrë të pavarur dhe efikase”, thuhej në raport.

Në raport vëren se ka patur edhe përparim, duke përmendur Strukturën e Posaçme Anti-Korrupsion (SPAK) i cili gjatë vitit të kaluar ka hetuar, ndjekur penalisht dhe dënuar zyrtarët e lartë dhe pjesëtarë të krimit të organizuar, të përfshirë në korrupsion.

Dokumenta bashkëngjitur

Të fundit