Flash News

Ditari i Opozitës

Pr/ligji i mazhorancës, Tabaku: PS nuk është në lartësinë që të predikojë luftën ndaj korrupsionit

Pr/ligji i mazhorancës, Tabaku: PS nuk është në

Pas Konferencës së Kryetarëve, deputetja demokrate Jorida Tabaku tha për mediat se mazhoranca nuk është në lartësinë që të predikojë në luftën ndaj korrupsionit.

Tabaku tha se janë disa kompetenca që i takojnë Këshillit Kombëtar të Integrimit, që edhe ajo e drejton.

“Nuk besoj se mazhoranca e ka lartësinë që të na predikojë ne luftën ndaj korrupsionit. Unë si kryetare  këshillit kombëtar të integrimit e kam thënë që lufta ndaj korrupsionit duhet të kthehet në prioritet kombëtar. Deri më sot qeveria nuk e ka bërë këtë.

Së dyti janë një pjesë funksionesh me ngritjen e komisionit të posaçëm që i takojnë këshillit kombëtar të integrimit. Janë edhe një pjesë që lidhen me mbikëqyrjen, raportimin dhe monitorimin që nuk i bën dot mazhoranca sepse mazhoranca nuk mund të raportoje tek vetja. Kjo është një detyrë që ligji ja ka dhënë për procesin e integrimit  opozitës.

Unë mendoj se parlamenti nuk ka nevojë për një rezolutë tjetër që nuk zbatohet.

Parlamenti ka nevojë për një gjithëpërfshirje për ta bërë procesin e integrimit proces kombëtar, për të përfshirë të gjithë aktorët dhe partnerët, por ka nevojë që të mos miratojmë copa letre që dihet se çfarë fundi kanë”, tha Tabaku.

Të fundit