Flash News

Ditari i Opozitës

Prokurorët nuk paraqiten në seancë, Gjokutaj: Skenar i GJKKO-së për të djegur mandatin e Berishës

Prokurorët nuk paraqiten në seancë, Gjokutaj: Skenar i

Dy prokurorët e çështjes së liderit të opozitës, Sali Berisha, nuk janë paraqitur sërish në Gjykatën e Posaçme Kundër Korrupsionit ku do të mbahej seanca për revokimin e masës së arrestit.

Në një deklaratë për mediat avokati Genc Gjokutaj deklaroi se mosparaqitja e prokurorëve është skenar për të djegur mandatin e Berishës.

"Ne jemi koshientë që kjo është pjesë e skenarit të Prokurorisë dhe e GJKKO për shtyrjen e seancës, për djegien e mandatit të z. Berisha", tha Gjokutaj.

Avokati tha se kemi të bëjmë me një rast flagrant dhe skandaloz për një proces fars.

"E parashikuar për në orën 8:30, seanca filloi me pak vonesë. U konstatua për herë të dy, mungesa e prokurorëve. Sot në orën 8:10, sipas gjykatës, prokurorët kanë dorëzuar një shkresë në sekretarinë gjyqësore me anë të së cilës thonë që për shkaqe objektive ata nuk paraqiten në seancë gjyqësore.

Kjo është hera e dytë, është rast flagrant dhe skandaloz, që prokurorët nuk vijnë në seancë gjyqësore, prokurorët që e kanë nisur këtë farsë, këtë proces farsë. Nuk vijnë të paraqiten në seancë gjyqësore. Unë  i bëj thirrje medias që ta investigojë këtë shkak, sepse është jo vetëm joligjore, por është antietike, që dy prokurorë të mos paraqiten në kërkesën për revokimin e masës së arrestit të liderit të opozitës, z. Sali Berisha", tha Gjokutaj.

Të fundit